Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Timo Soini vaatii Kreikalta velkojen maksua

"Baltian maista saisi malleja uudistuksiin"

Talous
 

"En kannata velkaleikkauksia. Velat pitää maksaa", kommentoi ulkoministeri Timo Soini (ps) Kreikan tilannetta. Soinin mukaan tilanne maassa on hirvittävän huono.

Hyviä vaihtoehtoja ei Soinin mukaan ole. Edessä on joka tapauksessa "moraalinen hasardi" miljardien eurojen laskun lisäksi.

Mahdottomana Soini pitää esimerkiksi Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ounastelemaa 30 prosentin leikkausta Kreikan lainoihin.

Ulkoministerin mielestä leikkaus johtaisi siihen, että Espanja, Portugali ja Irlanti ryhtyisivät vaatimaan samaa. Kreikalta pitäisi vaatia uudistuksia verotukseen ja eläkkeisiin. Mallia voisi ottaa Baltian maista.

"On tosin pelättävissä, että vaikka he lupaisivat tehdä reformeja, mitään ei tapahdu."

Kansanäänestyksessä Soini näkee positiivisena, että se paikkasi EU:n demokratiavajetta. Toisaalta se oli "kova tikki" ja peliä valtavilla riskeillä.

"Sama jos Suomessa järjestettäisiin kansanäänestys siitä, haluavatko suomalaiset maksaa Kreikan velat", Soini vertaa.

Valtionvarainministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan neuvottelupöytään Kreikan kanssa voidaan palata, jos vastassa on yhteistyökykyinen hallitus. Sen pitää sitoutua vakauttamaan talous ja tekemään rakenteelliset uudistukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat