Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillitty Oxfordin tohtori Kreikan uudeksi valtiovarainministeriksi

Talous
 
Alkis Konstantinidis Reuters
Eukleidis Tsakalotos on ollut tiiviisti rahoitusneuvotteluissa eurovaltioiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston kanssa. Maanantaina hänet nimitettiin Kreikan valtiovarainministeriksi.
Eukleidis Tsakalotos on ollut tiiviisti rahoitusneuvotteluissa eurovaltioiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston kanssa. Maanantaina hänet nimitettiin Kreikan valtiovarainministeriksi.

Maanantaina Kreikan uudeksi valtiovarainministeriksi nimitetty Eukleidis Tsakalotos on esiintynyt aiemmin antamissaan haastatteluissa sovittelevasti ja hillitysti.

Vuonna 1960 Hollannissa syntynyt Tsakalotos on työskennellyt Kreikan apulaisulkoministerinä. Hän on ollut huhtikuusta lähtien Kreikan pääneuvottelija EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa käytävissä neuvotteluissa. Neuvotteluryhmä toimi maanantaina eronneen entisen valtiovarainministerin Gianis Varoufakisin alaisuudessa.

Päivittäisissä neuvotteluissa Kreikkaa edustanut Tsakalotos on tullut toimeen euroryhmän kanssa paremmin kuin Varoufakis. Sanomalehti Financial Timesin mukaan tarkka ja yksityiskohtiin paneutuva Tsakalotos on luonteeltaan Varoufakisin vastakohta.

Tsakalotos valittiin vasemmistolaisen Syriza-puolueen edustajana Kreikan parlamenttiin vuonna 2012.

Britanniassa kasvanut Tsakalotos on opiskellut Oxfordin yliopistossa politiikkaa, filosofiaa ja taloutta. Brittilehti The Guardianin mukaan hän osallistui aktiivisesti opiskelijapolitiikkaan ja vastusti globalisaatiota.

Kreikan ulkoministeriön sivuilla kerrotaan, että Tsakalotos väitteli tohtoriksi vuonna 1989. Vuodet Britanniassa kuuluvat hänen aksentissaan.

Tsakalotos työskenteli tutkijana ja opettajana Kentin yliopistossa 1990-luvun alussa ja Ateenan kauppakorkeakoulussa vuosina 1994–2010.

Hänen vaimonsa on Kreikan kriisiä tutkinut ekonomisti Heather D. Gibson.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat