Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aurinkorasvat syynissä

Talous
 
Helsingin Sanomat
Outi Pyhäranta HS
Kuva: Outi Pyhäranta HS

HS pyysi kosmetiikka-asiantuntija Päivi Kousaa arvioimaan aurinkovoiteita. Kousa teki arvionsa vain ainesosaluettelon perusteella, näkemättä tuotteen nimeä ja pakkausta. Samat aurinkovoiteet testattiin myös Cosmethics-älypuhelinsovelluksella.

 

Eucerin Sun Spray SK30 Transparent 200 ml22,10 euroa

CE: Turvallinen tuote

PK: Ehdottomasti aikuisten tuote, koska kemiallisia suoja-aineita on niin monta. Luultavasti suihke, koska denaturoitua alkoholia on paljon. Tuoteselosteen perusteella arvioisin edulliseksi tai keskihintaiseksi. Tosin brändi ja pakkaus voivat nostaa hintaa. Tuotteessa on muun muassa ihoa pehmittäviä, kosteuttavia sekä säilyvyyttä ja levittyvyyttä parantavia aineita. Lisäksi mukana on jotakin hajustetta. Hajusteet ovat yleisimmin allergisoivia aineita.

 

Nivea Moisturising Sun Lotion SK30 200 ml14,90 euroa

CE: Myrkkyvaroitus – methylparaben, ethylparaben, propylparaben – parabeenit voivat CE:n mukaan aiheuttaa muun muassa rintasyöpää ja melanoomaa.

PK: Silikonipohjainen tuote, vaikuttaa perinteiseltä aurinkovoiteelta, jossa on satsattu tuoksuun ja rakenteeseen. Hintaluokaltaan edullinen tai keskitasoa, koska ei sisällä kalliita raaka-aineita kuten luonnosta peräisin olevia uutteita tai öljyjä. Yleisesti allergisoivia ainesosia kahdeksan. Myös hajusteita on käytetty. Jo pitkään Suomessa käytetyt parabeenit eivät juuri allergioita aiheuta.

 

La Roche-Posay SK50+ Anthelios Dermo Pediatrics Smooth Lotion Children 300 ml29,00 euroa

CE: Turvallinen tuote

PK: Ilmeisesti lasten voide, koska tuote on hajusteeton ja sen rakenne vaikuttaa vedenkestävältä. Yleisesti allergisoivia säilöntäaineitakaan ei ole. Tuotteessa on fysikaalinen suoja ja lukuisia kemiallisia suoja-aineita, joten suojakerroin lienee korkea. Ei sisällä erityisen kalliita ainesosia.

 

Garnier Ambre Solaire Kids Resisto SK50 200 ml16,40 euroa

CE: Turvallinen tuote

PK: Tuote on lähes pelkkää aurinkosuoja-ainetta ja pakollisia rakenteeseen vaikuttavia aineita. Voiteessa ei ole hajusteita eikä yleisesti allergisoivia säilöntäaineita. Tuoteselosteen perusteella voide lienee paksuhkoa ja vedenkestävää. Luultavasti lapsille tarkoitettu. Hinta ei varmaankaan ole kovinkaan korkea.

 

Clinique Sun Body Cream SPF30 150 ml35,50 euroa

CE: Turvallinen tuote

PK: Luultavasti joukon kallein tuote. Rakenteeseen ja vaikutukseen iholla on kiinnitetty huomiota. Sisältää monenlaisia ainesosia ja muutamaa kemiallista suoja-ainetta. Yleisesti allergisoivia säilöntäaineita ja hajusteita ei ole. Luultavasti voide kuitenkin tuoksuu, sillä mukana on muun muassa rosmariinia. Sisältää muutamia luonnon aineita.

Outi Pyhäranta HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat