Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samsungin liiketuloksesta vaisu ennakkoarvio

Talous
 
Helsingin Sanomat

Eteläkorealaisen elektroniikkajätin Samsungin huhti–kesäkuun tulos ja liikevaihto jäivät kauas analyytikoiden ennusteista.

Uutistoimisto Reutersin kokoamassa ennusteessa 39 analyytikkoa odotti keskimäärin 7 200 miljardin wonin eli noin 5,8 miljardin euron liiketulosta. Tulos kuitenkin kutistui neljä prosenttia vuoden takaisesta noin 5,5 miljardiin euroon. Kyseessä oli jo seitsemäs perättäinen vuosineljännes, kun yhtiön tulos kutistui.

Liikevaihto kuihtui 8,3 prosenttia edellisvuoden toiseen neljännekseen verrattuna. Liikevaihtoa kertyi nyt vain 38,5 miljardia euroa, kun analyytikot odottivat 42,8 miljardin euron pottia.

Odotettua heikommasta kvartaalista huolimatta Samsung Electronicsin osake pysytteli suunnilleen muuttumattomana aikaisessa kaupankäynnissä tiistaina. Vuoden alusta Soulin pörssiin listatun yhtiön markkina-arvosta on haihtunut noin seitsemän prosenttia.

Samsungin kevättä rasittivat etenkin tuotanto-ongelmat. Yhtiön uuden lippulaivapuhelimen Samsung Galaxy S6:n myynti lähti köhien käyntiin, kun Samsung ei onnistunut tuomaan markkinoille kysyntää vastaavaa määrää uutuustuotetta.

Samsung-konsernin rahoitusyhtiö Samsung Securities arvioi viime kuun lopussa, että elektroniikkayhtiö toimittaa tänä vuonna 45 miljoonaa S6-puhelinta aiemmin ennustetun 50 miljoonan kappaleen sijaan.

Samaisen arvion mukaan Samsung toimitti toisella kvartaalilla noin 78 miljoonaa älypuhelinta, kun edellisellä vuosineljänneksellä puhelimia meni 85 miljoonaa. Luvuissa ovat myös muut kuin S6-uutuudet.

"S6 ei myynyt niin hyvin kuin markkinoilla toivottiin osittain, koska [kilpailija Applen] iPhonien myynti on edelleen ylittänyt odotukset ja puhelimen tarjonta on ollut rajoitettua. Liikevaihto jäi jyrkästi markkinaodotuksista, mikä on oire siitä, että ylipäänsä koko teknologiateollisuuden älypuhelimien, televisioiden ja pc-tietokoneiden kysyntä heikkenee", arvioi HMC Investment Securities -rahoitusyhtiön analyytikko Greg Roh uutistoimisto Bloombergille.

Samsung Electronics myy kännyköiden lisäksi monenlaista muuta kuluttajaelektroniikkaa, mikrosiruja ja näyttöjä. Siksi yhtiö toimii tuuliviirinä koko teknologiateollisuuden tilasta. Vain puolijohdebisneksellä menee tällä hetkellä hyvin, mutta sekin saattaa kärsiä, jos Samsungin oma puhelintuotanto hyytyy. Samsung on suuri asiakas omille tuotteilleen.

Samsungin eniten käyttämä Googlen Android-käyttöjärjestelmä on menettänyt vuoden aikana markkinaosuuksia Applen omalle iOS-järjestelmälle. Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Androidin osuus kutistui 78 prosenttiin vuoden takaisesta 81 prosentista. Applen järjestelmän osuus puolestaan kasvoi 15 prosentista 18 prosenttiin.

Samsung oli edelleen maailman suurin älypuhelinten valmistaja neljänneksen markkinaosuudellaan, mutta Apple on kirinyt lähelle hieman alle viidenneksen osuudellaan. Vielä vuosi sitten Samsung oli selvä markkinajohtaja yli 30 prosentin osuudella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat