Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fennovoiman selvitys jäänee osittain salaiseksi

Talous
 

Oikeusoppineet arvioivat, että Fennovoiman selvitys ydinvoimalan kroatialaisen rahoittajaehdokkaan taustoista jää ehkä osin salaiseksi.

Fennovoima ja Voimaosakeyhtiö SF pyysivät maanantaina selvityksen salaamista luottamuksellisten tietojen takia. Selvityksessä käsitellään yhtiöiden mukaan asianosaisten henkilötietoja ja kaupallisesti luottamuksellisia tietoja.

Pyhäjoelle ydinvoimalaa puuhaava Fennovoima toimitti selvitykset energiayhtiö Migrit Solarna Energijasta työ- ja elinkeinoministeriöön (TEM). Selvitys jätettiin ministeriöön maanantaina.

Turun yliopiston hallinto-oikeuden professori Heikki Kulla arvioi, että käytännössä pyynnössä ei ole liiketoiminnan valossa mitään poikkeuksellista.

"Kyseessä on liiketoiminta ja siihen liittyvät rahoituskysymykset. Siksi tämä ei ole yllättävää. Luultavasti ainakin osittain taustat jäävät liikesalaisuuden piiriin."

Kulla kertoo, että lain mukaan tietoja voidaan pitää salaisina 20 vuotta asiakirjan päiväyksestä, mutta niin pitkästä ajasta ei varmaankaan ole kyse.

"TEM:n tulee tehdä päätös varsin pian, lain mukaan kahden viikon sisällä. Eli päätös varmaan tulee jo lähipäivinä."

Työ- ja elinkeinoministeriön yli-insinöörin Jorma Aurelan mukaan päätös siitä, mitä tietoja taustoista jätetään salaisiksi, tehdään pian.

"Mitä enemmän tulee olemaan julkista, sen parempi. Mutta koska kyse on liiketoiminnasta ja siihen liittyvistä rahoituskysymyksistä, kaikista kiinnostavimmat tiedot on pidettävä salaisina."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat