Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pietarilainen tuomioistuin: Laittomasti tuotua juustoa saa myydä Venäjällä

Ranskalaisen juuston myynnistä sakot saaneen yhtiön valitus meni läpi

Talous
 

Kaupallisia asioita käsittelevä Pietarin ja Leningradin alueen arbitraatio-oikeus on päättänyt, että tuontikiellon alaisia eurooppalaisia elintarvikkeita voi myydä Venäjällä laillisesti. Päätöksestä kertoivat venäläiset tiedotusvälineet tiistaina.

Tarkastusvirasto Rospotrebnadzor antoi aiemmin Magnit-kauppaketjun omistajalle, Tander-yhtiölle, muodollisen 30 000 ruplan eli vajaan 500 euron sakon, koska ketjukauppojen hyllyiltä löytyi ranskalaista Sirtaki-juustoa. Tander valitti asiasta oikeuteen.

Oikeuden mukaan Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin muodostaman tulliliiton asetuksessa puhutaan nimenomaan pakotteiden alaisten elintarvikkeiden tuonnista maahan.

"Tästä seuraa, että lainsäätäjä ei ole kieltänyt maitotuotteiden kuten juuston myyntiä eivätkä oikeusrikkomuksen tuntomerkit täyty", oikeus selvitti päätöslauselmassaan.

Venäjä asetti EU:n elintarvikkeet tuontikieltoon viime elokuussa vastatoimena unionin asettamille pakotteille. Tuontikieltoa jatkettiin viime kuussa sen jälkeen, kun EU oli päättänyt jatkaa omia pakotteitaan.

Viranomaiset antoivat viime vuonna vähittäiskaupoille 30–45 vuorokauden siirtymäajan, jonka jälkeen tuontikiellon alaisten tuotteiden piti hävitä kaupoista. Poliisin, tullin ja liittovaltion monopolien vastaisen hallinnon FAS:n oli määrä tehdä ratsioita kauppoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat