Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia aikoo säästää miljardeja

Talous
 

Pääministeri David Cameronin johtama Britannian konservatiivihallitus lupaa luoda uusia työpaikkoja mutta leikkaa myös tuntuvasti julkisia menoja ja sosiaalietuuksia.

Hätäbudjetiksikin etukäteen ennakoitu talousarvioehdotus leikkaa hyvinvointimenoja 12 miljardin punnan eli lähes 17 miljardin euron edestä, kertoi uutistoimisto AFP keskiviikkona.

Säästöjen yhteistavoite on kuitenkin 37 miljardia puntaa. Esimerkiksi ministeriöiden budjetteja on määrä supistaa seuraavien viiden vuoden aikana. Viisi miljardia puntaa kerätään hillitsemällä veronkiertoa.

Etuuksia menettävät esimerkiksi opiskelijat, joiden avustuksia muutetaan lainoiksi. Toisaalta yli 25-vuotiaiden minimipalkan luvataan nousevan nykyisestä 6,70 punnasta 7,20 puntaan tunnissa ensi huhtikuussa. Vuonna 2020 se olisi jo yhdeksän puntaa.

"Tämä on työtä tekevien ihmisten budjetti, joka asettaa ensi sijalle turvallisuuden ja tunnustaa sen kovan työn ja uhraukset, joita britit ovat tehneet viiden viime vuoden aikana", julisti Britannian valtiovarainministeri George Osborne esitellessään budjettia parlamentille. Puheesta raportoi muiden muassa brittilehti The Telegraph.

Menoleikkauksista huolimatta Osborne lupasi, että ylijäämäisen talouden turvin rakennetaan vahva terveydenhuoltojärjestelmä, vahvat koulut ja vahva puolustus. Puolustusmenoihin luvataan sijoittaa kaksi prosenttia kansantuotteesta.

Osborne viittasi myös Kreikkaan varoittavana esimerkkinä siitä, jos valtionvelkaa ei saada kuriin.

Kyseessä on pelkästään konservatiivien laatima budjettiesitys, jollaista ei ole nähty sitten vuoden 1996, kun vallassa oli John Major.

Ensimmäisen budjettinsa Osborne esitteli viime maaliskuussa, kun vallassa oli vielä koalitiohallitus.

Osborne lupasi tähdätä täystyöllisyyteen ja hän haluaa luoda kaksi miljoona uutta työpaikkaa, Telegraph kertoi.

Talouskasvun oletetaan olevani tänä vuonna 2,4 ja ensi vuonna 2,3 prosenttia, mutta nousevan taas 2,4:ään vuonna 2020.

Myös alijäämän ennustetaan supistuvan niin, että se olisi 2,2, prosenttia kansantuotteesta vuosina 2016–2017. Vuonna 2020 päästäisiin ylijäämään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat