Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka yrittää taas kerran sopimusta hätärahoituksesta

Talous
 

Ylivelkaantunut Kreikka pyytää eurovaltioilta uutta hätärahoitusta, jota se tarvitsee erääntyvien lainojen, palkkojen, eläkkeiden ja julkishallinnon laskujen maksamiseen. Jos sovinto hätärahoituksen ehdoista saadaan aikaan, lainan myöntää Euroopan vakausmekanismi (EVM).

Perjantai

Euroopan komissio, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Euroopan keskuspankki arvioivat Kreikan esityksen ja lähettävät sen euroryhmän puheenjohtajalle Jeroen Dijsselbloemille. Dijsselbloem voi pyytää Kreikalta muutoksia tai tarkistuksia esitykseen.

Lauantai

Euromaiden korkeista virkamiehistä koostuva eurotyöryhmä kokoontuu aamupäivällä arvioimaan esitystä ja valmistelemaan valtiovarainministereiden kokousta. Eurotyöryhmä voi mahdollisesti keskustella myös lyhyen aikavälin rahoituksesta Kreikalle, jotta maa selviäisi pian edessä olevasta lainanmaksusta.

Euromaiden valtiovarainministerien kokous alkaa iltapäivällä. Kokouksen on tarkoitus antaa alustava suositus siitä, voidaanko neuvottelut kolmannesta lainaohjelmasta aloittaa. Kreikka voi yrittää vakuuttaa muita eurovaltioita lähettämällä parlamenttinsa hyväksyttäväksi viikonlopun aikana joukon toimia, joita siltä odotetaan.

Sunnuntai

EU-maiden johtajien on määrä kokoontua Brysseliin hätäkokoukseen. Jos lainaneuvottelujen aloittamisesta päästään sovintoon jo euroryhmässä, ei huippukokousta välttämättä edes tarvita.

Muussa tapauksessa kokous tarjoaa Kreikalle viimeisen mahdollisuuden sopimuksen tekemiseen. Jos sopua ei silti synny, kokouksessa keskusteltaneen humanitaarisen avun toimittamisesta Kreikkaan ja muista varotoimista.

Ensi viikko

Saksan liittopäivien on äänestettävä, hyväksyvätkö ne lainaneuvottelujen aloittamisen Kreikan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat