Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orion antoi positiivisen tulosvaroituksen

Toimitusjohtaja Timo Lappalainen: Alalla on hyvä vire.

Talous
 

Lääkeyhtiö Orion antoi torstaina positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö korotti arviotaan tämän vuoden liikevoitostaan tuntuvasti. Orionin B-osake kallistuikin Helsingin pörssissä illansuuhun mennessä yli kymmenen prosenttia. Myös A-osake kallistui yli kymmenen prosenttia.

B-osakkeet muodostavat Orionin osakepääomasta yli 70 prosenttia.

Orion korotti arviotaan tämän vuoden liikevoitosta yli 260 miljoonaan euroon, kun aiempi huhtikuussa annettu arvio oli yli 230 miljoonaa euroa.

Yhtiö korotti myös arviotaan tämän vuoden liikevaihdosta. Tuoreen arvion mukaan Orionin liikevaihto on samalla tasolla kuin viime vuonna eli 1 015 miljoonan euron tasolla. Huhtikuisen arvion mukaan liikevaihtoa kertyisi tänä vuonna hieman vähemmän kuin viime vuonna.

Toimitusjohtaja Timo Lappalainen sanoi, ettei parantunutta arviota selitä mikään yksittäinen kertaluonteinen erä, vaan kyse on siitä, että normaali liiketoiminta on kehittynyt odotettua paremmin.

Lappalainen kertoi, että alalla on positiivinen vire, vaikka yleinen taloudellinen tilanne on hyvin haastava ja maailmalta kantautuu huonojakin talousuutisia esimerkiksi Kreikasta.

Kreikan vaikeudet eivät kuitenkaan tunnu kovin merkittävästi suomalaisessa teollisuudessa, Lappalainen sanoi.

Hän huomautti, että lääkeala on kasvuala. Läntiset kansat ikääntyvät, mikä lisää lääkkeiden tarvetta, joten lääkkeiden kysyntä kasvaa.

Terveydenhuolto vie ison osan valtioiden budjeteista. Kun lääkkeet kustannetaan suureksi osaksi verovaroin, lääkeala elää pitkälle verovaroin.

Valtioilla on paineita rajoittaa budjettejaan. Se, että lääkkeiden käytöllä voidaan hillitä terveydenhuollon kuluja, tukee lääkkeiden kysyntää, Lappalainen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat