Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuinka työllisyysmäärärahat riittävät eri puolilla Suomea?

Talous
 

Uusimaa: Ei myönnetä toistaiseksi palkkatukea, starttirahaa ja tukea oppisopimuksiin.

Varsinais-Suomi: Rahat ovat loppuneet eikä myönteisiä päätöksiä palkkatuesta ja starttirahasta ole voinut tehdä 24. kesäkuuta jälkeen.

Häme: Rahaa on käytettävissä vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneille, monialaisen yhteispalvelun asiakkaille sekä velvoitetyöllistämiseen sekä pieneen määrään starttirahoja.

Kaakkois-Suomi: Kaikki määrärahat loppuvat loppukesällä. Työllisyysrahojen käyttöä on rajoitettu jo loppukeväästä.

Satakunta: Starttirahoihin ei ole ollut rahaa toukokuun jälkeen. Palkkatuen käyttö on osin keskeytetty.

Pirkanmaa: Tilanne ei ole ehkä yhtä paha kuin muualla. Palkkatukea myönnetään työ- ja elinkeinoministeriön ohjeen mukaan.

Keski-Suomi: Määrärahat riittävät alkusyksyyn asti. Määrärahaa kohdennetaan vähintään 300 päivää työmarkkinatuella olleisiin asiakkaisiin ja tulevan monialaisen yhteispalvelun asiakkaisiin sekä starttirahaan.

Etelä-Savo: Palkkatukiin käytettävän määrärahan arvioidaan riittävän elokuun loppupuolelle. Starttirahaa riittää loppuvuoteen, jos raha käytetään vain aloittaville yrittäjille.

Pohjois-Savo: Rahat riittävät vain syyskuulle asti. Ne kohdennetaan 300 päivää työmarkkinatukea saaneiden työllistämiseen.

Pohjois-Karjala: Määrärahat riittävät niukkuuden periaatteella syyskuulle.

Kainuu: Työllistämisrahat on lähes kokonaan sidottu tältä vuodelta. Loppuvuonna pystytään toteuttamaan vain kuntien työllistämisvelvoite ja osa starttirahapäätöksistä.

Etelä-Pohjanmaa: Palkkatukeen on jäljellä noin 500 000 euroa, joka kohdennetaan yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneille ja monialaisen yhteispalvelun asiakkaille.

Pohjanmaa: Nuorten palkkatukeen riittää rahaa vain elokuulle asti. Starttirahapäätökset lopetettiin toukokuussa. Vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneiden ja monialaisen työvoiman palveluasiakkaiden työllistämismäärärahaa riittää uusiin päätöksiin syyskuulle asti.

Pohjois-Pohjanmaa: Palkkatukipäätökset keskeytettiin toukokuussa. Nyt päätöksiä tehdään vain vaikeimmin työllistettäville.

Lappi: Palkkatukea ja starttirahaa voidaan jonkin aikaa myöntää pitkään työttömänä olleille.

Lähteet: Ely-keskukset ja te-toimistot

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat