Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tsipras näyttää saavan radikaalivasemmiston tuen esitykselleen

Talous
 

Kreikan parlamentti käsitteli perjantaina Ateenassa hallituksen hätälainapyyntöön liittyvää uudistusohjelmaa.

Vararikon partaalla kärvistelevä Kreikka tarvitsee lisälainaa lähipäivinä. Maan pankkijärjestelmä on lähellä romahdusta. Parlamentti pohti täysistunnossa, voiko se antaa Kreikan hallitukselle valtuudet neuvotella ehdotuksen pohjalta velkojien kanssa.

Kreikkalaismedia kertoi perjantai-iltana, että pääministeripuolue Syrizan radikaali vasemmistosiipi olisi antanut tukensa hallituksen uudistusohjelmalle.

Vasemmistosiiven tuki pääministeri Alexis Tsiprasille ei ollut kirkossa kuulutettu, koska Syrizassa on jo pitkään muhinut kapina velkojien vaatiman säästökuurin hyväksymisestä.

Viisi Syrizan poliitikkoa julkaisi torstaina lausunnon, jonka mukaan Kreikan olisi parempi luopua eurosta kuin jatkaa velkojien kovien vaatimusten kanssa ilman toivoa velkahelpotuksista.

Suurin oppositiopuolue Uusi demokratia taas ilmoitti tukevansa Tsiprasia hänen pyrkimyksessään hyväksyä lainaehdot ja pitää Kreikka eurossa.

Kreikkalaisen Parapolitika-sanomalehden perjantaina illalla julkistaman mielipidemittauksen mukaan 84 prosenttia kreikkalaisista toivoo, että maa pysyy eurossa.

Tsiprasin u-käännös on aiheuttanut ihmetystä niin Kreikassa kuin muualla Euroopassa. Uudet ehdotukset noudattavat pitkälle samaa kaavaa kuin ne, joista Kreikka ja EU-komissio väänsivät jo 26. kesäkuuta, juuri ennen lainaneuvotteluiden katkeamista.

Tsipras ehdottaa esimerkiksi lomasaarten arvonlisäverohelpotuksen poistoa, ravintoloiden arvonlisäveron nostamista ja luopumista köyhimpien eläkeläisten ylimääräisestä tuesta. Euromaissa Kreikan hallituksen uusi äänenpaino on aiheuttanut helpottuneita reaktioita.

Kreikan kolmatta tukiohjelmaa koskevia ratkaisuja tehdään tänään lauantaina Brysselissä, euroryhmän kokouksessa. Euromaiden valtiovarainministerien pitäisi päättää, voidaanko kolmatta lainaohjelmaa koskevat neuvottelut käynnistää.

Kreikan velkojat eli Euroopan keskuspankki, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Euroopan komissio käyvät kriisimaan uutta esitystä läpi ja tekevät laskemia maan velkakestävyydestä.

Uutistoimistojen mukaan Kreikka uskoo selviävänsä vuoteen 2018 asti, jos se saa 53,5 miljardia euroa lisää lainaa Euroopan vakausmekanismilta EVM:ltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat