Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen tiukka kanta huomioitiin maailmalla

Talous
 

Maailman viestimissä levisi viikonvaihteessa Suomen tiukka kanta, jonka mukaan Suomi vastustaa ehdottomasti uutta lainaohjelmaa Kreikalle.

Sunnuntain aikana moni media arvioi sekä Suomen että Hollannin oikeistopopulististen puolueiden tehneen Kreikan uudesta hätälainasta kynnyskysymyksen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kiisti nämä arviot ja totesi "toimittajien olevan huhujen varassa". Hän myös korosti, että linja on hallituksen yhteinen eikä perussuomalaisten sanelema.

"Osa maista ei pidä kynttilää vakan alla sen suhteen, että ne haluavat Kreikan ulos euroalueesta mieluummin tänään kuin huomenna", kirjoitti Spiegel Online -verkkolehti.

Monet saksalaiset lehdet haastattelivat mielellään Suomen valtiovarainministeriä Alexander Stubbia (kok) kriittisen leirin edustajana siinäkin tapauksessa, että kyse ei ollut pelkästään Suomen kannasta, vaan euroryhmän neuvottelujen teknisestä etenemisestä.

Ruotsalainen sanomalehti Dagens Nyheter kirjoitti Suomen kielteisen neuvottelulinjan tehneen Kreikka-neuvotteluista dramaattiset.

Saksalainen Spiegel arvioi sunnuntaina kuitenkin, että vaikka Suomen ja muiden kriitikkomaiden mielipide on tiukka, se on mahdollista äänestää nurin Euroopan vakausmekanismissa EVM:ssä. Sen päätöksenteossa on mahdollisuus hätätilamenettelyyn, jossa 85 prosentin ääntenenemmistö riittää. Tällöin mahdollisen hätälainan voisivat omilla ääniosuuksillaan kaataa vain suuret maat Saksa, Ranska ja Italia.

Hätätilamenettely edellyttää, että Euroopan keskuspankki ja Euroopan komissio arvioivat euroalueen talouden ja rahoituksen kestävyyden olevan uhattuina.

Uutistoimisto AP haastatteli Stubbia sunnuntaina illalla. Uutistoimiston mukaan Stubb ei halunnut kommentoida sitä, voiko Kreikka saada heti hätärahoitusta avatakseen pankit.

"Päivä kerrallaan ja askel kerrallaan", sanoi Stubb AP:lle.

Tiina Rajamäki HS
Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat