Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako halvalla hyvää? HS testasi alle 50 euron tehosekoittimet

HS kokeili, mihin kaikkeen alle 50 euron hintaiset tehosekoittimet pystyvät

Talous
 
Kirsti Karttunen

Suurimmasta osasta kodinkoneliikkeitä voi löytää tehosekoittimen alle 50 eurolla.

HS valitsisi testattavaksi kuusi alle 50 euron tehosekoitinta. Tarkoituksena oli kokeilla, mihin edullisen tehosekoittimen suorituskyky riittää.

C3 Mix&Go Blenderi 30-10103

Teho: 300 W

Kannun tilavuus: Kaksi kannellista pulloa, joiden tilavuus on 750 ml.

Toiminnot: Kaksi nopeutta sekä sykäystoiminto.

Hinta: 29,90 euroa

Takuu: 2 vuotta

Käytettävyys: Ohjekirjassa sanotaan, ettei laitteella tulisi sekoittaa "kovia tai raskaita ainesosia", joukkoon on lueteltu pähkinät. Ohjekirjan resepteistä suurimmassa osassa on kuitenkin jääpaloja.

Laite tekee sykäystoiminnolla tasaista jääsohjoa nopeasti. Pähkinöistä laite tekee enemmänkin murua kuin jauhetta. Pieneksi koneeksi positiivinen yllätys.

Tehosekoittimilla murskattiin lasillinen jääpaloja ja kourallinen cashewpähkinöitä. Lisäksi suorituskykyä ja laitteen käytettävyyttä testattiin tekemällä smoothie jäisistä hedelmistä ja marjoista.

Osassa laitteiden ohjekirjoista mainittiin, ettei laite sovellu esimerkiksi pähkinöiden murskaamiseen. Tästä huolimatta kaikki laitteet testattiin samalla tavalla.

Ennakko-oletuksena oli, ettei pieni tehosekoitin välttämättä jaksa sekoittaa kovin suurta määrää kovia pähkinöitä tai jääpaloja kerrallaan. Kaikki testin koneet kuitenkin murskasivat ainakin osan pähkinöistä ja jääpaloista.

Testiin valikoiduille laitteille oli kriteerinä ainoastaan alle 50 euron hinta. Tämän vuoksi testissä on erimallisilla kannuilla varustettuja tehosekoittimia.

Tehosekoittimet, joiden sekoituskannu on myös juomapullo, olivat toki käteviä, kun valmista juomaa ei tarvinnut enää kaataa erikseen mihinkään. Etenkin aamun kiireessä tästä ominaisuudesta olisi todennäköisesti hyötyä.

Muussa käytössä sekoituskannun pohjan pieni tilavuus kuitenkin vaikeutti raaka-aineiden sekoittumista. Sekoituskannu piti siis irrottaa koneesta ja ravistaa sitä käsin, jotta pohjalle painuneet ainekset sai sekoittumaan.

 

Laitteiden esimerkkihinnat: Verkkokauppa.com, Gigantti ja Sokos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat