Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EK: Ilmastobisnes kasvaa Suomessa kohisten

Yli 3 000 suomalaista yritystä on mukana ilmastonmuutoksen torjunnassa

Talous
 

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) on havainnut Suomessa paljon yrityksiä, jotka ovat jollain lailla tekemisissä ilmastonmuutoksen ja siihen liittyvän liiketoiminnan kanssa. Lisäksi ilmastobisnekseen pyrkii yhä enemmän yrityksiä, EK kertoo.

Arviot perustuvat liiton teettämään selvitykseen. Sen mukaan Suomessa on jo yli 3 000 yritystä, jotka tarjoavat ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Lisäksi parituhatta yritystä harkitsee aloittavansa liiketoimintaa cleantechissä eli puhtaassa teknologiassa.

Määrä on kasvanut EK:n mukaan nopeasti, parissa vuodessa. Noin kaksi vuotta sitten toimialalla arvioitiin olleen yrityksiä eri selvitysten mukaan hieman yli 2 000.

Selvityksessä yli 20 prosenttia kotimaisista yrityksistä kertoo ilmastonmuutoksen vaikuttavan liiketoimintaansa ja 11 prosenttia arvioi ilmastonmuutoksen tuovan merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Kuusi prosenttia yrityksistä katsoi, että ilmastonmuutoksen hillintä aiheuttaa uhkia niiden yritystoiminnalle.

"Usein on ajateltu, ettei pienellä Suomella voi olla merkittävää roolia ilmastonmuutoksen torjunnassa. Nyt yrityskentässä selvästi ajatellaan, että Suomi voi olla kokoaan suurempi toimija ilmasto- ja ympäristöratkaisujen synnyttäjänä", arvioi EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies tiedotteessa.

Nyt havaittu cleantech-yritysten isompi määrä selittynee EK:n mukaan sillä, että tällä kertaa tutkittiin laajasti myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Suurin osa yrityksistä arvioi erilaiset verohelpotukset tehokkaaksi keinoksi edistää ilmastoliiketoimintaa. Laajaa kannatusta saivat myös innovaatiotuet, julkisten hankintojen kehittäminen ja erilaiset kokeilut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat