Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen kannattavimmat sijoitusasunnot ovat Vaasassa

Vuokranantajien yhdistys järjesti kaupungit sen perusteella, mitkä niiden lähivuosien näkymät ovat

Talous
 

Jos harkitsee nyt sijoittamista vuokra-asuntoihin, kannattaa suunnata katse Vaasaan, Jyväskylään ja Lahteen. Myöskään Kuopio ja Oulu eivät ole huonoja vaihtoehtoja.

Tällaiseen suositukseen päätyy Suomen vuokranantajien yhdistyksen teettämä tuore selvitys. Sen on tehnyt Pellervon taloustutkimuksen ekonomisti Veera Holappa.

Selvitys pyrkii etsimään parhaat kaupungit ihmiselle, joka harkitsee parhaillaan sijoitusasunnon hankkimista.

Tutkimuksessa pyritään ennustamaan vuokratuottojen ja hankittavien asuntojen arvonnousua lähivuosina, aina vuoteen 2019 saakka.

Tutkimuksessa vertailtiin asunnosta saatavaa bruttovuokratuottoa ja asunnon odotettua arvonnousua.

Lisäksi tutkija selvitti odotettavissa olevia alueellisia kehitystekijöitä, kuten kaupungin tulevaa väestönkasvua, asuntokuntien kasvua ja tulojen odotettua kehitystä.

Näiden tekijöiden pohjalta parhaat sijoituskaupungit ovat juuri nyt Vaasa, Jyväskylä ja Lahti.

Heikoimmin vertailussa sijoittuivat Kouvola, Rauma ja Kokkola.

"Heikosti pärjänneissä kaupungeissa saattaa olla kunnossa jokin vertailun elementeistä, mutta kokonaistarkastelussa tulevaisuudennäkymät eivät ole vahvat. Sijoittajan ei pidä tuijottaa vain bruttovuokratuottoa tai asunnon arvonnousun näkymiä", arvioi Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Bruttovuokratuotto on paras kaupungeissa, joissa asunnot ovat halpoja. Toisaalta näissä kaupungeissa arvonnousun näkymät ovat usein heikot.

Kaikkiaan selvityksessä oli 24 kaupunkia.

Kärkeen sijoittunut Vaasa ei ollut Holapan mukaan paras millään yksittäisellä mittarilla, mutta siellä vuokratuotto ja odotettavissa oleva arvonnousu olivat parhaimmistoa. Myös asuntokuntien määrä ja yleinen tulojen kehitys näyttävät hyviltä.

Lahden vahvuuksia ovat hyvä vuokratuotto ja odotus arvonnoususta.

Kymmenenneksi sijoittuneessa Hämeenlinnassa tulojen odotettu kasvu on kaikista kaupungeista paras. Muuten se sijoittuu keskikastiin. Kotkassa vuokratuotto on hyvä mutta muut näkymät melko heikot.

Alimpaan ryhmään sijoittuneessa Kokkolassa vuokratuotto on heikko ja hinnat vaihtelevat. Kouvolassa on odotettavissa väestön pienenemistä ja opiskelijoiden osuus on pieni.

 

Helsinki on edelleen
perushyvä sijoituskohde
Kaupunki A 17

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat