Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttaja-asiakkaat paransivat Elisan kannattavuutta

Yhtiön matkapuhelinliittymien määrä on kasvanut

Talous
 
Veli-Matti Mattila
Veli-Matti Mattila

Teleoperaattori Elisan kannattavuutta paransi huhti–kesäkuussa kuluttaja-asiakasliiketoiminnan kehittyminen.

Kuluttajayksikön liikevoitto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 16 prosenttia eli 57 miljoonaan euroon.

Elisan liikevaihto oli 390 miljoonaa euroa ja liikevoitto 79 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden vastaavana aikana liikevaihto oli 384 miljoonaa euroa ja liikevoitto 73 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos oli 0,38 euroa, kun se viime vuonna samaan aikaan 0,35 euroa.

Yritysliiketoiminnassa liikevoitto supistui kaksi miljoonaa euroa taantuman pitkittymisen takia. Useat yritykset ovat vähentäneet taantuman aikana työntekijöitä ja karsineet kustannuksiaan.

Elisan matkapuhelinliittymien määrä kasvoi vuosineljänneksellä yli 25 000:lla. Liittymiä käytetään matkapuhelimissa ja taulutietokoneissa. Elisan mukaan 87 prosenttia sen myymistä matkapuhelimista oli älypuhelimia.

"Haasteellinen yleistaloudellinen tilanne on pysynyt ennallaan. Siitä huolimatta pystyimme vahvistamaan Elisan kilpailukykyä entisestään. Vuoden toisella neljänneksellä liikevaihto ja tulos kasvoivat viime vuoteen verrattuna. Tuloksen kasvua vauhdittivat mobiilidatan lisääntyvä kysyntä ja operatiivisen toiminnan tuottavuuden parantaminen", toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila sanoo osavuosikatsauksessa.

Yhtiö arvioi yhä liikevaihtonsa ja käyttökatteensa ilman kertaluonteisia eriä pysyvän samassa suuruusluokassa kuin viime vuonna. Käyttökate tarkoittaa liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä.

Suomen hitaan talouskasvun takia Elisa arvioi, että kilpailu teleoperaattoreiden kesken säilyy kireänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat