Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni rahoittaja on lähtenyt hankkeesta

Talous
 

Heinäkuu 2007 Fennovoima Oy aloittaa toimintansa.

Heinäkuu 2010 Eduskunta hyväksyy Fennovoiman periaateluvan äänin 121–71.

Lokakuu 2011 Fennovoima päättää ydinvoimalan rakentamisesta Pyhäjoelle.

Elokuu 2012 Joukko kotimaisia yrityksiä lähtee ydinvoimalahankkeesta. Lähtijöitä ovat S-ryhmä, elintarviketalo Atria, kaivosyhtiö Omya ja paikallisia energiayhtiöitä.

"Maailma on muuttunut niiden viiden vuoden aikana, jotka olemme olleet mukana Fennovoiman hankkeessa", S-ryhmä kommentoi tiedotteessaan.

Lokakuu 2012 Energiayhtiö E.on luopuu hankkeesta. Saksalaisyhtiö on suurin sijoittaja 34 prosentin osuudella, ja lähdön arvioidaan kaatavan koko hankkeen. Yksi vetäytymisen syy on maaliskuussa 2011 tapahtunut Fukushiman ydinvoimalaonnettomuus, joka muutti Saksan energiapolitiikkaa.

Marraskuu 2012 Toistakymmentä osakasta lähtee hankkeesta. Joukossa on teollisuusyrityksiä ja paikallisia energiayhtiöitä. Merkittävimpiä lähtijöitä ovat kaivosyhtiö Boliden, kaasuyhtiö Aga ja teräsvalmistaja Ovako Imatra.

Joulukuu 2013 Fennovoima ja Rusatom Overseas allekirjoittavat laitostoimitussopimuksen 1 200 megawatin voimalasta.

Maaliskuu 2014 Rosatomille siirtyy 34 prosenttia Fennovoiman omistuksesta. Kauppayhtiö Keskon tytäryhtiö Kestra Kiinteistöpalvelut vetäytyy rahoittamisesta.

Joulukuu 2014 Eduskunta hyväksyy äänin 115–74 Fennovoiman ydinvoimalan täydennetyn periaatepäätöksen, jossa on vaatimus 60 prosentin kotimaisuusasteesta. Kotimaisuus käsittää EU- ja Eta-alueet. Sähköyhtiö Fortum väläyttää osallistumistaan hankkeeseen, jos se saa enemmistön vesivoimayhtiöstä Venäjällä.

Kesäkuu 2015 Fennovoima jättää työ- ja elinkeinoministeriölle rakentamislupahakemuksen. Hakemuksesta näkyy, että kroatialainen Migrit Solana Energija on yksi Voimaosakeyhtiö SF:n omistajista.

Heinäkuu 2015 Elintarvikeyhtiö Valio kertoo laittavansa myyntiin omistamansa Majakkavoima Oy:n osakkeet. Majakkavoima on yksi Voimaosakeyhtiö SF:n omistajista. Voimaosakeyhtiö SF puolestaan omistaa enemmistön Fennovoimasta. Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) kertoo HS:ssa, että Fortumia pyritään auttamaan vesivoimakysymyksessä, mitä pidetään edellytyksenä yhtiön osallistumiselle hankkeeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat