Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanoma antoi tulosvaroituksen

Talous
 

Mediayhtiö Sanoma antoi torstaina tulosvaroituksen, joka koskee sekä kuluvan vuoden että ensi vuoden tulosnäkymiä.

Konsernin johto kertoo tiedotteessa, että Sanoma ei tule pääsemään vuoden 2015 tavoitteisiin, mikä johtuu pääosin Suomen mediatoimintojen heikosta taloudellisesta kehityksestä alavireisessä markkinaympäristössä.

Liikevoittosuhteen arvioidaan heikkenevän. Uusitun arvion mukaan liikevoittomarginaalin ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan olevan tänä vuonna yli neljä prosenttia liikevaihdosta. Aiempi arvio oli, että liikevoitto olisi samaa tasoa tai korkeampi kuin viime vuonna. Viime vuonna 2014 liikevoitto oli 6,2 prosenttia liikevaihdosta.

Liikevaihdon arvioidaan heikkenevän tänä vuonna suunnilleen saman verran kuin viime vuonna, jolloin liikevaihto väheni 3,7 prosenttia. Tältä osin arvio pysyy ennallaan.

Johtuen tämän vuoden kehityksestä Sanoma poistaa samalla myös keskipitkän aikavälin eli ensi vuoteen ulottuvan näkymänsä, jotka julkaistiin helmikuussa 2014.

Yhtiön mukaan Suomen talouden sekä mainosmarkkinoiden kehitys on ollut heikkoa, eikä parantumista ole lyhyellä tähtäimellä odotettavissa. Tämän lisäksi Sanoma Media Finlandin tuloskehitys on ollut odotettua heikompaa.

"Koska Sanoma ei tule pääsemään vuoden 2015 näkymiinsä, Sanoma poistaa myös keskipitkän aikavälin (2016) näkymänsä, jotka julkaistiin helmikuussa 2014. Sanoma julkistaa uudet näkymät vuodelle 2016 vuoden 2015 vuosituloksen julkistamisen yhteydessä helmikuussa 2016", tiedotteessa sanotaan.

Aikaisemmin keskipitkän aikavälin näkymiä luonnehdittiin näin: "Pohjautuen strategian toteutukseen Sanoma odottaa, että vuodesta 2016 lähtien rakennemuutoksilla oikaistu konsernin liikevaihto palaa kasvu-uralle. Liikevoittomarginaalitavoite ilman kertaluonteisia eriä on noin kymmenen prosenttia liikevaihdosta. Sanoma tavoittelee, että nettovelan suhde käyttökatteeseen (EBITDA) on alle 3,5."

Sanoma julkistaa kuluvan vuoden tammi–kesäkuun osavuosikatsauksen ensi viikon torstaina.

Helsingin Sanomat on osa Sanomaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat