Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Migrit: Rahat tulevatkin venäläisestä pankista

Talous
 

Ydinvoimalan osakkaaksi pyrkivän Migritin kertomus sen rahoituslähteistä on muuttunut parissa päivässä. Rahat hankkeeseen eivät tulekaan Euroopasta, vaan venäläisestä pankista.

Migritin toinen osakkeenomistaja kroatialais-venäläinen Grigori Edel kertoi heinäkuun kolmantena päivänä Suomessa, että rahat ydinvoimalan osakkuuteen on kerätty eurooppalaiselta pankilta sekä Kroatian ja Itävallan juutalaisyhteisöiltä.

Kolme päivää myöhemmin päivätyssä selvityksessä Migrit Solarna Energija ilmoitti rahoittavansa Hanhikivi-projektin Sberbank Europe AG:n myöntämällä rahoituksella. Kyseessä on suuren venäläisen pankin täysin omistama tytäryritys Euroopassa.

Sama venäläinen Sberbank on myös ydinvoimayhtiö Rosatomin merkittävä rahoittaja. Venäjän valtion ydinenergiayhtiö Rosatom omistaa 36 prosentin Fennovoimasta ja on samalla koko projektin laitetoimittaja.

"Lopulta kaiken kaikkiaan rahoitus tulee Migrit-ryhmän osakkeenomistajilta", Migrit Solarna Energijan toimitusjohtaja, venäläinen Oksana Dvinskih kertoo allekirjoittamassaan selvityksessä työ- ja elinkeinoministeriölle (TEM).

Selvityksen mukaan Migritin omistavat kroatialaiset Grigori Edel, 27, ja Maksim Sološtšanski, 21.

Nuorten miesten on tarkoitus sijoittaa Fennovoiman pääomistajaan Voimaosakeyhtiö SF:ään yli 150 miljoonaa euroa.

TEM:n saama selvitys varmistaa, että ydinvoimalan osakkaaksi mielivä yhtiö on hyvin pieni tekijä energia-alalla: Migrit Solarna Energijan liikevaihto oli viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan noin 180 000 euroa ja nettotulos noin 20 000 euroa.

Yhtiö ja sen emoyritys Migrit Energija työllistävät yhteensä yhden kokopäiväisen työntekijän, selvitys kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat