Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wärtsilä vähentää 600 työpaikkaa – Suomesta 160

Talous
 

Laivanmoottoreita ja voimaloita valmistava ja huoltava Wärtsilä aikoo vähentää Suomesta 160 työpaikkaa. Yhtiö kertoo osavuosikatsauksen yhteydessä julkaisemassaan tiedotteessa, että maailmanlaajuisesti työpaikkoja vähenee noin 600.

Vähennysten syyksi yhtiö sanoo meriteollisuuden heikon markkinatilanteen. Wärtsilän varatoimitusjohtaja ja Marine Solutions -liiketoiminnan johtaja Jaakko Eskola kertoo tiedotteessa, että toimiala kärsii edelleen maailmanlaajuisesta talouskriisistä.

"Meriteollisuus on toipunut hitaasti maailmanlaajuisesta talouskriisistä ja uusia laivanrakennussopimuksia solmitaan heikosti. Samaan aikaan merialueiden öljy- ja kaasuteollisuus on kärsinyt öljyn hintojen laskusta", Eskola sanoo tiedotteessa.

Toimenpiteillä yhtiö tavoittelee 40 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Wärtsilä Marine Solutions -yksikkö työllistää maailmanlaajuisesti yli 7 200 henkilöä.

Wärtsilä Ship Power -liiketoiminta on nimetty Marine Solutions -liiketoiminnaksi. Konsernijohtaja Björn Rosengren perustelee muutosta uusilla markkinasegmenteillä.

"Siirtyessämme uusille markkinasegmenteille, joita ovat esimerkiksi öljy- ja kaasu- ja LNG-terminaalit, ja hankkiessamme yrityksiä, jotka laajentavat tuoteportfoliotamme, on tarjontamme paljon muutakin kuin alusten koneistamista tai voimalaitosten rakentamista", Rosengren kertoo osavuosikatsauksessa.

Yhtiö kertoo, että ympäristötietoisuus ja energiantarpeiden muuttuminen ohjaavat entistä enemmän markkinoita.

Yhtiö julkisti hyvän osavuosikatsauksen. Wärtsilän huhti–kesäkuun liiketulos ennen kertaeriä parani vuodentakaisesta 132 miljoonasta 137 miljoonaan euroon.

Tilauskertymä kasvoi huhti–kesäkuussa 1,16 miljardiin euroon, mikä on noin kaksi prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajanjaksona.

Liikevaihto kasvoi 10 prosenttia 1,23 miljardiin euroon. Yhtiön mukaan liikevaihto on kasvanut huoltovolyymien kasvun ja lisääntyneiden voimalaitostoimitusten ansiosta.

Osavuosikatsauksessaan yhtiö paransi näkymiä. Keväällä Wärtsilä ennakoi 0–10 prosentin kasvua. Nyt koko vuoden liikevaihdon arvioidaan kasvavan 5–10 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat