Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fortum pitää Fennovoimaa piinassa

Toimitusjohtaja Karttinen: "Olemme halukkaita Fennovoimaan, jos vesivoimayhtiö Venäjällä syntyy"

Talous
 

Energiayhtiö Fortum pitää edelleen jännitystä yllä Fennovoimassa, joka suunnittelee ydinvoimalan rakentamista Pyhäjoelle Pohjois-Pohjanmaalle.

Fortum on luvannut pelastaa Fennovoiman kotimaisuuden tulemalla yhtiön omistajaksi 15 prosentin osuudella, mikäli se onnistuu neuvottelemaan itselleen enemmistön perustettavasta vesivoimayhtiöstä Venäjällä.

Fortumin vastaneuvottelija vesivoimayhtiössä on Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatom, josta pitäisi tulla myös Fennovoiman reaktoritoimittaja ja vähemmistöomistaja.

Perjantaina Fortumilta odotettiin uusia tietoja neuvotteluista.

Yhtiön väliaikainen toimitusjohtaja Timo Karttinen totesi, että jos neuvottelut tuottavat Fortumin haluaman tuloksen, yhtiö on valmis tulemaan Fennovoiman osakkaaksi, jos ovi on yhä auki.

"Puolen vuoden aikana on tehty kovasti töitä ja tehdään edelleen. Luottamuksellisuuden säilyttämiseksi prosessia ei tarkemmin avata", Karttinen sanoi.

Fortum on ensi sijassa kiinnostunut vesivoimayhtiöstä ja sen perustamisesta.

"Rajantakainen vesivoima on meille kiinnostava siksi, että vesivoima on hyvä sähköntuotantomuoto ja sitä on tuolla alueella paljon", Karttinen perusteli.

Fortumin aiempi toimitusjohtaja Tapio Kuula ilmoitti Fennovoima-suunnitelmista ja niiden ehdoista viime vuoden lopulla.

Kuula kertoi Fortumin, Rosatomin ja maakaasuyhtiö Gazpromin allekirjoittaneen esisopimuksen uuden yhtiön perustamisesta.

Fortumin pitäisi saada yhtiöstä haltuunsa 75 prosenttia, jolloin Rosatomille jää 25 prosenttia.

Gazprom on mukana siksi, että tällä hetkellä Fortum ja Gazprom omistavat yhdessä alueella yhteisyrityksen, jossa on sekä vesivoimaa, maakaasuvoimaloita että sähköverkkoja.

Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) ilmoituksen mukaan Fortumilla on ainakin kolme viikkoa aikaa päättää neuvottelunsa ja tulla mukaan Fennovoimaan.

Rehn aikoo viedä Fennovoiman rakentamisluvan valtioneuvoston käsittelyyn 6. elokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat