Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordea rauhoittelee Fivan huolta valvonnan heikkenemisestä

Suomen johtaja Ari Kaperi on valmis neuvottelemaan Fivan kanssa

Talous
 

Pohjoismaiden suurimman pankin Nordean johtokunnan jäsen Ari Kaperi rauhoittelee Finanssivalvonnan (Fiva) huolta pankkivalvonnan heikentymisestä Euroopassa. Suomen Nordea on muuttumassa osakeyhtiöstä sivuliikkeeksi, jolloin sen valvonta siirtyy Euroopan yhteiseltä pankkivalvonnalta pelkästään Ruotsin valvojan vastuulle.

"Meillä on hyviä kokemuksia kaikista pankkivalvojista. Ne kaikki ovat ammattitaitoisia ja tehokkaita eikä suuria eroja niiden välillä ole", Kaperi toppuuttelee.

Hänen mukaansa on viranomaisten keskinäinen asia varmistaa, että valvonta on riittävän yhtenäistä kaikissa maissa.

Fivan johtaja Anneli Tuominen sanoi loppuviikosta, että Nordean muutos pelkiksi konttoreiksi Suomessa on vastoin kehitystä, johon Euroopan yhteisellä pankkivalvonnalla pyritään.

Tuominen oli erityisen huolissaan siitä, että Nordea-pankin Suomen pääomat siirtyisivät uudistuksessa Ruotsiin, minkä jälkeen sivuliikemallisen Nordean valvonta olisi hyvin rajoitettua.

Tuominen viittasi islantilaisten pankkien sivuliikkeiden vaikeuksiin Suomessa takavuosina, jolloin Finanssivalvonta joutui tekemään monimutkaisia operaatioita jäädyttääkseen suomalaisten tallettajien varat Suomeen.

Nordealla on Suomessa pääomia noin 300 miljardilla eurolla, mikä on melkein puolet koko pankin noin 650 miljardin euron taseesta. Se on suhteellisesti paljon enemmän kuin pankin noin 30 prosentin markkinaosuus Suomessa.

Kaperin mukaan Nordean näkökulmasta pankin taseelle ei tapahdu mitään, vaikka tulevaisuudessa koko tase on ruotsalaisen Nordean tasetta.

"Taseet eivät varsinaisesti siirry, vaan ne ovat edelleen niissä sivukonttoreissa, joissa liiketoimintaa harjoitetaan. Ne yhdistyvät sitten yhden pankin taseeksi aiempien Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan taseiden sijasta", Kaperi kuvailee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat