Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Useiden yhtiöiden osuutta Fifan lahjontaan tutkitaan

Talous
 
REUTERS

Yhdysvaltojen osake- ja rahoitusmarkkinoita valvova SEC tutkii useita yhtiöitä, joilla on yhteyksiä kansainväliseen jalkapalloliitto Fifaan, kertoi uutistoimisto Reuters.

SEC yrittää selvittää yhtiöiden mahdollisia lahjusten antamiseen liittyviä rikoksia, kertoi nimettömänä pysyttelevä lähde Reutersille.

Fifaa on ravistellut mittava korruptioskandaali toukokuun lopulta lähtien, jolloin yhdeksän Fifan johtajaa ja viisi urheilumarkkinointiyhtiöiden edustajaa pidätettiin Sveitsissä Zürichissä Yhdysvaltojen pyynnöstä.

Yhdysvallat syytti pidätettyjä muun muassa korruptiosta, petoksista ja mustan pörssin kaupasta 24 vuoden ajalta. Lahjuksia oli oletetusti maksettu yli 137 miljoonan euron arvosta.

Reutersin lähteen mukaan SEC:n tutkimus keskittyy pörssiyhtiöihin, jotka ovat solmineet jalkapallosopimuksia, kuten esimerkiksi urheilutekstiilejä valmistava Nike.

Yhtiötä ei ole virallisesti syytetty mistään, mutta se sai osansa korruptioskandaalista, kun syyttäjät kuvailivat suurta lahjusskandaalia Brasiliassa vuonna 1996. Nike oli allekirjoittanut noin 148 miljoonan euron ja kymmenen vuoden kenkien ja tarvikkeiden toimitussopimuksen Brasilian jalkapallojoukkueen kanssa.

Toukokuun lopulla Niken tiedottaja sanoi, että yhtiö on valmis tekemään yhteistyötä Fifan korruptioon liittyvissä tutkimuksissa.

Nike on ainut yhdysvaltalainen pörssiyhtiö, johon syytökset johtavat tällä hetkellä.

Suurimpia pörssiyhtiötä, jotka ovat sponsoroivat Fifaa ovat McDonald's, Visa ja Coca-Cola.

Perjantaina Coca-Cola ja McDonald's painostivat Fifaa tekemään suuria rakenteellisia uudistuksia liitossa. Fifan johtotaso tapaa maanantaina.

Reuters
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat