Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pankit avataan Kreikassa

Talous
 
REUTERS–AFP–HS

Kreikkalaiset liikepankit avataan maanantaina, mutta käteisnostot on rajoitettu 420 euroon viikossa.

Pankit ovat olleet suljettuina kolme viikkoa, koska hallitus ei saanut kesäkuun lopussa aikaan sovintoa hätärahoituksen jatkamisesta eurovaltioiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa.

Pankkien sulkeminen kolmeksi viikoksi on aiheuttanut uutistoimisto AFP:n mukaan Kreikan taloudelle kolmen miljardin euron menetykset tavarapulan ja tuonnin kangertelun takia.

Hallitus määräsi pankit suljettaviksi sekä rajoitti pääoman liikkeitä ja käteisnostoja estääkseen pankkien mahdolliset vararikot.

Pankkien avaaminen on mahdollista, koska Euroopan komission alainen Euroopan rahoituksenvakautusmekanismi myönsi Kreikalle perjantaina 7,16 miljardin euron tilapäisen lainan. Tilapäisen kolmen kuukauden lainan turvin Kreikka voi maksaa erääntyviä lainojaan ja kahden miljardin euron maksurästinsä IMF:lle.

Lisäksi Euroopan keskuspankki (EKP) antoi torstaina Kreikan keskuspankille luvan lisätä 900 miljoonalla eurolla hätärahoitustaan liikepankeille.

Valtiolta erääntyy maanantaina maksettavaksi 3,5 miljardin euron arvosta joukkolainoja, jotka ovat EKP:n hallussa. EKP ei ole antanut lainaa Kreikalle vaan ostanut joukkolainat markkinoilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat