Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia myynee Heren saksalaisille autojen valmistajille

Kauppahinta voisi olla kolme miljardia euroa, jos kiista patenteista ratkaistaan

Talous
 
REUTERS–HS

Saksalaiset autojen valmistajat Audi, BMW ja Daimler ovat edenneet pitkälle neuvotteluissaan ostaa verkkolaitteita valmistavan Nokian sijaintipalveluiden yksikön Heren, kertoo kaksi lähdettä uutistoimisto Reutersille.

Alustava kauppahinta olisi Reutersin mukaan 2,5–3,0 miljardia euroa. Heren kirjanpitoarvo Nokian taseessa on kaksi miljardia euroa.

Varsinaista sopimusta kaupasta ei ole saatu aikaan, koska osapuolilla on erimielisyyttä itseohjautuvien autojen patenteista. Kyse on Nokian patentoimista keksinnöistä, joilla autot ovat yhteydessä matkapuhelinverkkoon.

Jos patenttikiista ratkaistaan, sopimus voidaan saada aikaan heinäkuun lopussa.

Nokia ilmoitti huhtikuun puolivälissä, että se on alkanut selvittää mahdollisuutta myydä Here. Huhuja sen myymisestä on ollut osakemarkkinoilla syksystä 2013 lähtien, jolloin Nokia ilmoitti myyvänsä matkapuhelinliiketoimintansa ohjelmistoyhtiö Microsoftille.

Kaupan toteuduttua keväällä 2014 Nokia päätti, että vastaisuudessa Here keskittyy ohjelmiston myymiseen autoteollisuudelle kuluttajaliiketoiminnan sijaan.

Heren perusta on yhdysvaltalaisessa Navteq-yhtiössä, jonka Nokia osti 5,7 miljardilla eurolla vuonna 2007.

Sijaintietoja ja digitaalisia karttoja hyödynnetään laajasti puhelimien ja taulutietokoneiden sovelluksissa sekä ajoneuvojen tietokoneissa.

Sijainti- ja karttapalveluiden markkinoita hallitsee nykyisin ohjelmistoyhtiö Google. Sen kartta- ja navigointipalvelut on ohjelmoitu Android-käyttöjärjestelmään, joka on suosituin puhelimien käyttöjärjestelmä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat