Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puhelimet kasvattivat Applen liikevoittoa

Talous
 

Matkapuhelimia ja tietokoneita valmistavan Applen liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat huhti–kesäkuussa voimakkaasti, mutta yhtiö ei täyttänyt sijoittajien odotuksia.

Puoli tuntia osavuosikatsauksen jälkeen Applen osake oli heikentynyt jälkimarkkinoilla yli seitsemän prosenttia. Applen tapauksessa osakkeen arvonmuutos on verraten suuri.

Applen liikevaihto oli 46,9 miljardia dollaria eli 42,4 miljardia euroa, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Liikevoitto oli 14,1 miljardia dollaria eli 12,7 miljardia euroa. Liikevoitto kasvoi vertailuajanjaksolla 37 prosenttia. Liikevoiton osuus liikevaihdosta oli 30 prosenttia, joten Apple on yhä poikkeuksellisen hyvin kannattava yhtiö ja alansa kannattavin yhtiö maailmassa.

Toimitusjohtaja Tim Cook kuvaili vuosineljännestä uskomattomaksi etenkin hyvin sujuneen puhelimien myynnin takia.

Liikevaihdon ja -voiton lisääntymistä selittääkin suurelta osin erittäin hyvin sujunut matkapuhelimien myynti.

Apple myi huhti–kesäkuussa lähes 48 miljoonaa iPhone-puhelinta. Se on 35 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Puhelimien liikevaihto kasvoi 59 prosenttia 31,7 miljardiin dollariin eli 28,4 miljardiin euroon.

Sen sijaan taulutiekoneiden myyntimäärät ja liikevaihto supistuivat.

Apple myi huhti–kesäkuussa 10,9 miljoonaa iPad-tietokonetta, mikä on 18 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Niiden liikevaihto pieneni 23 prosenttia 4,5 miljardiin dollariin eli 4,1 miljardiin euroon.

Toimistusjohtaja Cook ilmoitti olevansa tyytyväinen myös Applen älykellon kysyntään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat