Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurotunnel vaatii miljoonakorvauksia Ranskalta ja Britannialta siirtolaisongelmista

Talous
 

Eurotunnel-yhtiö vaatii Ranskalta ja Britannialta hyvitystä ongelmista, joita Englannin kanaalin alla kulkevassa tunnelissa liikkuvat siirtolaiset ovat aiheuttaneet.

Eurotunnel kertoi keskiviikkona, että Pohjois-Ranskasta Calais'n kaupungista Britanniaan pyrkivät siirtolaiset ovat häirinneet liikennettä ja aiheuttaneet ylimääräisiä kuluja.

Turvatoimiin on käytetty tänä vuonna jo 13 miljoonaa euroa, mikä on saman verran kuin niihin käytettiin koko viime vuonna yhteensä.

Eurotunnel kertoo tiedotteessaan, että yhtiö pyytää Ranskan ja Britannian hallituksilta yhteensä 9,7 miljoonaa euroa hyvityksenä kuluista ja ansionmenetyksestä. Britannia on aiemmin luvannut hyvittää Eurotunnelille 4,7 miljoonaa euroa.

Calais'n kaupunkiin on tällä hetkellä leiriytynyt tuhansia Välimeren yli Afrikkaan tulleita siirtolaisia, joiden toiveissa on päästä kanaalitunnelin kautta Britanniaan ja hakea sieltä turvapaikkaa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan viime viikkoina ainakin neljä ihmistä on kuollut tunnelissa ja sen sisäänkäyntien lähistöllä.

Heinäkuun alussa tunnelin liikenne häiriintyi, kun noin 150 ihmistä pyrki sinne sisään.

Siirtolaisongelmasta huolimatta Eurotunnel-yhtiöllä menee hyvin.

Keskiviikkona julkaistun tulosraportin mukaan yhtiön alkuvuoden liikevaihto kasvoi 9 prosenttiyksikköä verrattuna viime vuoteen. Yhtiö teki alkuvuonna voittoa 39 miljoonaa euroa.

Eurotunnel on ollut kaatua konkurssiin vuosina 1996 ja 2006, kun kalliin rakennusprojektin velat painoivat päälle. Hankkeen taustalla olleet Britannia ja Ranska eivät silloin halunneet sijoittaa tunneliin veronmaksajien rahoja, vaan tunneliliikenne käynnistettiin yksityisten sijoitusten turvin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat