Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neuvottelut kolmannesta hätälainasta alkavat

Kreikka voi tarvita uuden lyhytaikaisen rahoituksen, jos lainaohjelman sinetöinti venyy

Talous
 
Pierre Moscovici
Pierre Moscovici

Euron ulkoinen arvo vahvistui torstaina vajaan prosentin suhteessa Yhdysvaltojen dollariin, koska Kreikan parlamentti hyväksyi torstaina aamulla muutokset oikeusjärjestelmään ja pankkisääntelyyn.

Yhden euron arvo oli illansuussa Suomen aikaa 1,10 dollaria. Valuutan vahvistuminen kertoo, että sijoittajien pahimmat Kreikkaa koskevat pelot ovat hellittäneet ainakin toistaiseksi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ateenaan saapuu luultavasti perjantaina Euroopan komission, Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Euroopan keskuspankin (EKP) asiantuntijaryhmä. Kolmikon on määrä hioa Kreikan kanssa valmiiksi yksityiskohtainen lainasopimus.

Kreikkalainen virkamies arvioi Reutersille, että noin 86 miljardin euron ohjelma halutaan sinetöidä 20. elokuuta, kun Kreikalta erääntyy 3,2 miljardin euron maksu EKP:lle. Jos sopimus viivästyy, Kreikka tarvitsee jälleen lyhytaikaista rahoitusta.

Talouskomissaari Pierre Moscovici on Reutersin mukaan valmis muuttamaan Euroopan rahoituksenvakautusmekanismin (ERVM) sääntöjä niin, että Kreikalle voidaan myöntää uusi laina. ERVM on EU:n rahasto, joka myönsi Kreikalle viime perjantaina 7,16 miljardin euron lyhytaikaisen rahoituksen.

Ennen uuden lainan myöntöä komission, IMF:n ja EKP:n asiantuntijoiden pitää luovuttaa eurovaltioille selvitys Kreikan talouden tilasta ja maan parlamentin on vietävä läpi lakimuutoksia.

Päähallituspuolue Syrizan 149 kansanedustajasta 36 äänesti torstain lakiesityksiä vastaan. Määrä oli pienempi kuin viime viikon vaikeammassa äänestyksessä. Tsipras näyttääkin saaneen puolueensa myllerryksen aisoihin ainakin hetkeksi.

Hallituksen ankarimpiin arvostelijoihin kuuluva parlamentin puhemies Zoi Konstantopoulou sanoi torstaina Tsiprasin tavattuaan, että tärkeintä on vaalia puolueen yhtenäisyyttä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat