Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japanilainen mediayhtiö ostaa Financial Timesin

Lehden kauppahinta on 1,2 miljardia euroa

Talous
 
REUTERS–HS
Peter Nicholls REUTERS
Kuva: Peter Nicholls REUTERS

Japanilainen mediayhtiö Nikkei ilmoitti torstaina ostavansa maailman arvostetuimpiin sanomalehtiin kuuluvan Financial Timesin.

Kauppahinta on 1,2 miljardia euroa, ja Nikkei maksaa sen käteisellä lehden omistavalle mediayhtiö Pearsonille.

Yksikään japanilainen mediayhtiö ei ole aikaisemmin tehnyt yhtä suurta yritysjärjestelyä. Nikkei on työntekijöidensä omistama mediayhtiö, joka on lainannut nimensä Japanin osakemarkkinoiden yleisindeksistä.

Sanomalehti Nikkein aamupainoksen levikki on yli kolme miljoonaa. Se on Japanin arvostetuin talouslehti, jolla on ollut vaikeuksia laajentaa liiketoimintaansa ulkomaille.

"Olen erittäin ylpeä yhdistymisestä Financial Timesin kanssa, sillä se on yksi maailman arvovaltaisimmista uutisorganisaatioista", sanoi Nikkein hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Tsuneo Kita

Hänen mukaansa Nikkeillä ja Financial Timesilla on samat journalistiset arvot. Vuonna 1884 perustetun Financial Timesin tunnuslause on "Without fear and without favour" eli vapaasti käännettynä "ilman pelkoa ja ilman suosimista".

Lohenpunaiselle paperille painetun lehden levikki oli viime vuonna uutistoimisto Bloombergin mukaan 720 000.

Brittiläinen mediayhtiö Pearson on omistanut Financial Timesin 60 vuotta. Vastaisuudessa Pearson keskittyy yhä enemmän oppimateriaaleihin.

Analyytikot ja pankkiirit olivat jo vuosia odottaneet Pearsonin myyvän lehden. Ostajaksi ei suinkaan veikattu Nikkeitä vaan uutistoimisto Bloombergiä tai uutistoimisto Reutersia. Kaupan julkistamisen jälkeen Financial Times julkaisi valokuvan suosiotaan osoittavista toimittajistaan.

Kaupan ulkopuolelle jätettiin FT Groupin 50 prosentin omistusosuus viikkolehti The Economistista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat