Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan köyhtyvät kaupunkilaiset harkitsevat muuttoa

Talous
 

Kreikan maatalousministeriö teki vuonna 2012 kyselyn, jonka mukaan 68 prosenttia Ateenan ja toiseksi suurimman kaupungin Thessalonikin asukkaista harkitsi maallemuuttoa.

Koska kriisi on tänä vuonna jälleen kärjistynyt ja Kreikka valmistautuu uusiin säästötoimiin, maallemuuttohalut saattavat taas kasvaa.

Monien työikäisten kreikkalaisten vanhemmat asuvat maalla, mikä madaltaa muuton kynnystä.

Toisaalta osa kreikkalaisista muuttaa edullisemman elämän perässä maalle juuri välttääkseen yhteisasumista vanhempiensa kaupunkiasunnossa. 18–34-vuotiaista kreikkalaisista jo 64 prosenttia asui viime vuonna vanhempiensa kanssa. Vuonna 2008 luku oli 58 prosenttia.

Suomessa vain noin viidennes nuorista aikuisista elää vanhempiensa luona.

Vaikka osa kreikkalaisista on vetäytynyt kaupungista maaseudulle, kaupunkien väestö on jatkanut kasvuaan. Maaseudulla asui YK:n tilastojen mukaan vuonna 2013 vain 23 prosenttia kansalaisista. Ennen kriisiä vuonna 2007 luku oli 25 prosenttia.

Maaseudun käsite on liukuva, sillä Ateenassakin on peltoa. Euroopan komission mukaan noin 43 prosenttia kreikkalaisista asuu pääasiallisesti maaseudulla, kun EU-maiden keskiarvo on 23 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat