Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmantaloudessa uusia merkkejä epävarmuudesta

Talous
 
REUTERS–HS
Kazunori Takada Reuters
Autoteollisuus on Kiinan suurimpia teollisuudenaloja. Mazda on yksi japanilaisista yhtiöistä, jotka valmistavat autojaan Kiinassa.
Autoteollisuus on Kiinan suurimpia teollisuudenaloja. Mazda on yksi japanilaisista yhtiöistä, jotka valmistavat autojaan Kiinassa. Kuva: Kazunori Takada Reuters

Maailmantalouden toinen vuosipuolisko alkoi heinäkuussa epävarmuudessa.

Kiinassa tehdasteollisuuden ostopäälliköiden indeksi heikkeni heinäkuussa voimakkaimmin 15 kuukauden kuluessa ja teollisuustuotanto euroalueella oli ostopäälliköiden indeksin mukaan odotuksia heikompaa.

Historiallisen näytön perusteella ostopäälliköiden indeksi on ennakoinut varsin luotettavasti bruttokansantuotteen kehitystä. Kiinassa tehdasteollisuuden ostopäälliköiden indeksi heikkeni heinäkuussa 48,2 pisteeseen. Viimeksi indeksin lukema on ollut yhtä heikko viime vuoden huhtikuussa.

Jos indeksin lukema on yli 50 pistettä, kokonaistuotanto eli bruttokansantuote kasvaa. Jos lukema on alle 50 pistettä, kokonaistuotanto supistuu. Tiedot Kiinan tehdasteollisuuden ostopäälliköiden indeksistä julkaistiin pian sen jälkeen, kun Kiinan keskuspankki salli valuutan arvon vaihtua vapaammin.

Sallimalla yuanin heikkenemisen keskuspankki yrittää elvyttää teollisuutta. Reutersin kyselyssä sijoittajat uskovat, että keskuspankki keventää rahapolitiikkaansa vuoden loppuun mennessä.

Euroalueella ostopäälliköiden indeksi oli heinäkuussa 53,7 pistettä. Kesäkuussa se oli 54,2 pistettä. Epävarmuutta lisäisi Kreikan velkakriisin kärjistyminen. Markkinatutkimusyhtiö Markit Economicsin pääekonomisti Chris Williamson uskoo, että euroalueen elpyminen vakautuu elokuussa.

"Kaikista jännitteistä huolimatta euroalueen talouskasvu on yhä melko rohkaisevaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat