Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikkalaisyritysten kolme vitsausta

Talous
 
Helsingin Sanomat

1. Luottamuspula. Kreikkalaiset yritykset eivät luota toistensa tai pankkien maksukykyyn – ja syystä. Kymmeniä yrityksiä asetetaan konkurssiin päivittäin, lainamarkkinat ovat tukossa, eikä käteistä liiku riittävästi. Pankeista nostettu käteinen on joko siirtynyt ulkomaille tai säilötty Kreikan eurosta eroamisen varalle. Käteinen on likimain ainoa hyväksytty maksuväline pk-yritysten toiminnassa.

2. Pääoman liikkeiden rajoitukset. Noin 60 prosenttia kreikkalaisista yrityksistä pitää Kreikan rajat ylittävien tilitapahtumien rajoittamista erittäin vahingollisena. Monien pientenkin yritysten pitää tehdä materiaalihankintoja ulkomaisten yritysten kanssa. Noin puolet yrityksistä arvioi, että käteisnostojen rajoittaminen vaikuttaa merkittävästi liiketoimintaan. Kreikkalaiset saavat nostaa käteistä enintään 420 euroa viikossa.

3. Olematon talouskasvu. Etenkin kotimarkkinoilla toimivat yritykset kaipaavat talouskasvua, jotta tuotteiden kysyntä kasvaisi. Talous ei kuitenkaan kasva ilman elinvoimaisia yrityksiä. Pääoman liikkeiden rajoittaminen ja pankkien sulkeminen kolmeksi viikoksi parhaimpana lomakautena tuhosi orastavan kasvun. Kreikka on ollut deflaatiossa vuodesta 2013. Deflaatiokierteessä hinnat ja palkat laskevat, kun taas lainojen reaaliset korot kasvavat.

 

Lähteet: Macropolis ja Endeavor Greece

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat