Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neuvottelut Kreikan lainaohjelmasta kangertelivat käyntiin

EKP:n johtajan mukaan Kreikan vanhoja velkoja järjestellään uusiksi

Talous
 

Viralliset neuvottelut Kreikan kolmannesta lainaohjelmasta pyörähtivät käyntiin Ateenassa maanantaina. Niistä on luvassa tahmeat.

Talouslehti Financial Timesin mukaan velkojien edustajilla on ollut vaikeuksia päästä Kreikan ministeriöihin, vaikka täydestä avoimuudesta sovittiin valtion päämiesten kesken kaksi viikkoa sitten.

Velkojien eli Euroopan keskuspankin (EKP), Euroopan komission ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) viralliset neuvottelijat saapuivat Ateenaan maanantaina.

Eurovaltiot, IMF ja Kreikka sopivat kaksi viikkoa sitten alustavasti, että Kreikka voi saada vielä uuden, enintään 86 miljardin lainaohjelman, josta osa käytettäisiin kreikkalaisten pankkien pääomittamiseen.

Kreikka on suostunut alustavasti erittäin tiukkaan uudistusohjelmaan ja velkojien ohjaukseen. Maanantaina alkaneissa neuvotteluissa on tarkoitus sopia uudistusohjelman yksityiskohdista.

Kolmannen lainaohjelman on tarkoitus olla vielä tiukemmin ehdollinen kuin edellisten. Se tarkoittaa, että lainaeriä pannaan maksuun vasta kun uudistuksia on pantu toimeen sovitussa tahdissa.

Aiemmin Kreikka on jättänyt sovittuja uudistuksia toimeenpanematta. Reutersin mukaan neuvotteluissa on silti luvassa vaikeuksia ainakin varhaiseläkkeiden leikkausten ja maanviljelijöiden saamien verohelpotusten leikkausten kohdalla. Kreikka yrittää jarrutella uudistusten vauhtia.

EKP:n johtokunnan jäsen Benoît Cœuré sanoi sanomalehti Le Monden haastattelussa maanantaina, että myös Kreikan velkoja on järjesteltävä uudelleen. Cœurén mukaan "ei ole enää kyse siitä, järjestelläänkö Kreikan velkaa vaan, miten se tehdään niin, että se todella hyödyttää maan taloutta".

 

Entinen valtiovarainministeri Gianis Varoufakis suunnitteli Kreikan euroeroa ja keskuspankin varojen takavarikoimista. Ulkomaat A 20

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat