Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukusovellukset vertailussa

Talous
 

Yhden kirjakaupansovellukset

 Amazon  Kindle
Apple
iBooks
Google Play -kirjat
Amazonin, Applen ja Googlen e-kirjasovellukset ovat hyvin samantapaisia. Lukeminen on sujuvaa ja ostaminen helppoa, kunhan on syöttänyt luottokortin tiedot järjestelmään.

Applen ja Googlen kaupoissa on myös suomenkielistä kirjallisuutta. Käytännössä suurin ero tulee siitä, että kaikki palvelut eivät toimi jokaisessa älypuhelimessa – Kindle on ainoa, jolla on sovellus myös Windows-puhelimiin.

Hinnat: noin 7–20 euroa
Amazon Kindle: Android, Windows Phone, iPhone, iPad Apple
iBooks: iPhone, iPad
Google Play -kirjat: Android, iPhone, iPad
 
Elisa Kirja

Elisan Kirja-sovellus pärjää vertailussa hyvin ulkomaisten kilpailijoiden kanssa. Kirjojen lukeminen on miellyttävää ja uusien teosten ostaminen sujuu näppärästi samalla sovelluksella. Suurin miinus on se, ettei sovelluksesta ole kunnollista versiota Windows-puhelimiin – niillä voi kuunnella vain äänikirjoja.

Hinnat: noin 10–24 euroa
Android, iPhone, iPad
Tilauspalvelut

 Scribd

Scribd toimii kuukausimaksulla, jota vastaan saa lukea kaikkia palveluun kuuluvia kirjoja.

Ongelmana on, että valikoima on suppea: englanninkielisiä romaaneja ei ole tarjolla yhtä paljon kuin vaikka Kindlessä ja suomenkielistä kirjallisuutta ei ole ollenkaan. Sarjakuvaharrastajille Scribd sen sijaan saattaa hyvinkin sopia.

Hinta: 9 dollaria (8,1 euroa) / kk
Android, iPhone, iPad
 
HS Kirjasto

Helsingin Sanomien verkkotilaajat voivat lukea tablet-sovelluksella myös kirjoja. Halvemmalla tilaushinnalla saa joka viikko yhden kirjan, jota voi lukea kuukauden ajan. Kalliimmalla hinnalla saa luettavakseen milloin tahansa sata kotimaista kirjaa. Valikoima on suppeampi kuin esimerkiksi Elisan kaupassa.

iPad, Android-tabletit
Hinta: 14,90 tai 24,80 euroa / kk
 
Wattpad

Jos kaipaa vaihtoehtoja valtavirran proosalle, Wattpad-palvelusta saa lukea ilmaiseksi miljoonia harrastajakirjoittajien tarinoita. Niiden laatu vaihtelee paljon, joten tekstien hakeminen avainsanojen ja tyylilajien perusteella on tehty helpoksi.

Android, Windows Phone, iPhone, iPad
Hinta: ilmainen
Pelkät lukusovellukset

 Overdrive Media Console

Overdrive-sovelluksella on hyvä lukea e-kirjoja, joissa on kopiosuojaus. Sellaisia ovat esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta ostetut ja pääkaupunkiseudun kirjastojen verkkopalvelusta lainatut e-kirjat. Sen sijaan vaikkapa Elisan tai Googlen kaupasta ostettuja kirjoja sillä ei saa avattua.

Android, Windows Phone, iPhone, iPad
Hinta: ilmainen sovellus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat