Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijoittajat uskovat Nokian kannattavuuden parantuneen

Ennuste perustuu muun muassa ohjelmistomyynnin lisääntymiseen

Talous
 

Verkkolaitteita valmistavan Nokian kannattavuus on todennäköisesti parantunut huhti–kesäkuussa alkuvuoteen verrattuna.

Kannattavuuden ennustettu paraneminen johtuu analyytikoiden mukaan ohjelmistomyynnin lisääntymisestä ja Kiinaan myytävien pienikatteisten tuotteiden suhteellisen osuuden vähenemisestä. Ohjelmistotuotteissa katteet ovat yleensä paremmat kuin laitteissa.

Nokia julkaisee huhti–kesäkuun osavuosikatsauksen torstaina kello 8.

Uutistoimisto Reuters teki kyselyn 22 analyytikolle. Heidän mediaaniennusteensa Nokian liikevaihdosta on 3 277 miljoonaa euroa, 11 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhti–kesäkuussa.

Mediaaniennuste liikevoitosta ilman kertaluonteisia eriä on 334 miljoonaa euroa. Mediaani tarkoittaa suuruusjärjestyksessä keskimmäistä lukua.

Tammi–maaliskuussa Nokian liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 265 miljoonaa euroa ja vuosi sitten huhti–kesäkuussa 347 miljoonaa euroa.

Alkuvuonna Nokian tulos oli pettymys, koska juuri verkkolaitteiden ja -palveluiden kannattavuus heikkeni selvästi. Niiden osuus Nokian liikevaihdosta on vajaat 90 prosenttia.

Reutersin kyselyssä analyytikot arvioivat osakekohtaiseksi tulokseksi 0,06 euroa.

Osavuosikatsauksessa Nokia kertoo todennäköisesti myös neuvotteluiden edistymisestä sijaintipalveluyksikkö Heren myynnissä. Kauppaa ei ole vielä saatu aikaan, mutta neuvottelut ovat edenneet loppusuoralle.

Saksalaiset autonvalmistajat Audi, BMW ja Daimler ovat Reutersin mukaan tehneet Herestä 2,5–3 miljardin euron ostotarjouksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat