Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltain talouden kasvuvauhti kiihtyi

Talous
 
REUTERS–HS

Yhdysvaltain kokonaistuotannon kasvuvauhti kiihtyi vuoden toisella neljänneksellä.

Yhdysvaltain kauppaministeriön torstaina julkistamien ennakkotietojen mukaan kokonaistuotannon kasvuvauhti oli huhti–kesäkuussa 0,6 prosenttia.

Tietoa Yhdysvaltojen talouden kehittymisestä odotettiin markkinoilla kiinnostuneina, sillä huhtikuussa ministeriö kertoi ennakkotietona kokonaistuotannon supistuneen 0,2 prosenttia tammi–maaliskuussa. Tuolloin talouden hyytyminen yllätti markkinat.

Torstaina ministeriö tarkensi alkuvuoden tietoja ja korjasi luvun –0,2 prosentista 0,6 prosenttiin.

Vaikka kasvu kiihtyi toisella neljänneksellä, se jäi silti analyytikkojen ennakko-odotuksista. Osakekurssit heikkenivätkin New Yorkin pörssissä kaupankäynnin alkaessa.

Torstain tiedot kokonaistuotannon kasvusta lisäävät odotuksia, että maan keskuspankki Fed nostaisi ohjauskorkoja syyskuussa. Kotimainen kysyntä on vahvaa, ja Yhdysvaltain työmarkkinat vetävät hyvin.

Työttömyyskorvaushakemusten määrä on nyt Yhdysvalloissa historiallisen pieni. Toisaalta maan kuluttajien luottamus on tuoreiden tietojen mukaan notkahtanut.

Yhdysvaltain keskuspankki arvioi keskiviikkona, että maan talous kasvaa "suhteellisen hyvin". Keskiviikkona pankki kertoi, että ohjauskorkojen nostaminen syyskuussa on mahdollista.

Kyseessä olisi ensimmäinen koronnosto sitten vuoden 2006.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat