Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroalueen inflaation vauhti pysyi ennallaan

Talous
 
REUTERS

Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin torstaina julkaisemien ennakkotietojen mukaan yleinen hintataso nousi euroalueella heinäkuussa 0,2 prosenttia. Inflaatiovauhti oli täsmälleen sama kesäkuussa.

Energian hintaon halventunut, mutta samalla teollisuustuotteet ja palvelut ovat kallistuneet.

Saksassa inflaatiovauhti jäi 0,1 prosenttiin.

Vaikka euroalueen yleinen hintataso on noussut huhtikuusta alkaen, inflaatiovauhti jää selvästi alle Euroopan keskuspankin (EKP) tavoitteen. EKP tavoittelee keskipitkällä aikavälillä inflaatiovauhtia, joka on hieman alle kaksi prosenttia.

Alkuvuodesta euroalueen hinnat halpenivat. EKP aloitti maaliskuussa 1140 miljardin euron rahapoliittisen elvytyksen, jolla pankki pyrkii tukemaan euroalueen hidasta talouskasvua ja torjumaan deflaatiokierteen vaaraa.

Deflaatiokierteen katkaiseminen on vaikeaa. Silloin yritykset ja kuluttajat lykkäävät investointejaan, koska hintojen uskotaan halpenevan tulevaisuudessa lisää.

Euroaluetta vaivaa myös suuri työttömyys.

Työttömyysaste oli kesäkuussa kolmatta kuukautta peräkkäin 11,1 prosenttia. Työttömyysaste on pienin Saksassa, jossa se on 4,7 prosenttia. Nuorisotyöttömyysaste on laskenut vuoden aikana hieman: kesäkuussa se oli 20,7 prosenttia.

Suomessa työttömyysaste nousi Eurostatin mukaan kesäkuussa 9,5 prosenttiin vuoden takaisesta 8,6 prosentista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat