Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini haluaa USA:lta kunnon perustelut

Talous
 
Daniel Fried
Daniel Fried

Ulkoministeri Timo Soini (ps) haluaa, että Yhdysvallat antaa kattavan selityksen pakotelistalle lisätyistä suomalaisista.

"Toivomme kunnon perusteluja. Pakotepäätös on Yhdysvaltojen, eikä kysymys ole Suomen ja Yhdysvaltojen välisestä asiasta, vaan laajemmasta kontekstista", hän kertoo tekstiviestitse.

Soinin mukaan suomalaisnimet ovat todennäköisesti päätyneet pakotelistalle, koska suomalaisilla on kytköksiä jo aiemmin listalla olleisiin, kuten suomalais-venäläiseen miljardööriin Gennadi Timtšenkoon ja miljonääri Boris Rotenbergiin. Hän on Roman Rotenbergin isä.

Soini korostaa, että pakotelistalle joutuneet eivät ole Suomessa minkäänlaisen prosessin kohteina.

"Suomi on oikeusvaltio, jossa noudatetaan Suomen lakeja. Yhdysvaltojen pakotepolitiikka puolestaan nojaa Yhdysvaltojen lakeihin ja päätöksiin."

Hän ei usko, että pakotteet aiheuttavat hallaa Suomen ja Yhdysvaltojen suhteille.

"Suomen valtio ei ole osapuoli asiassa, vaan asia koskee listattuja Suomen kansalaisia ja mainittuja yrityksiä."

Yhdysvaltojen määräämiä pakotteita koordinoiva suurlähettiläs Daniel Fried kertoo, että neljää suomalaista yritystä ja kahta suomalaista liikemiestä vastaan määrätyillä pakotteilla pyritään estämään Gennadi Timtšenkoa ja Rotenbergia kiertämästä pakotteita.

"Haluamme tehdä selväksi, että seuraamme pakotteiden kiertäjiä, peiteyrityksiä ja muita yhtiöitä, joilla on yhteyksiä aikaisemmin pakotelistalle määrättyihin", Fried sanoi suomalaisille toimittajille puhelinkonferenssissa.

Hänen mukaansa Yhdysvaltojen tavoitteena ei ole käydä nimenomaan suomalaisten yritysten tai kansalaisten kimppuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat