Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtaosa lähti Helsingistä ja Espoosta

Portugaliin muuttaneita eläkeläisiä on nyt moninkertaisesti

Talous
 

Rakennusyhtiö Skanskan suomalaisen tytäryhtiön entinen toimitusjohtaja Eero Makkonen, 69, on tyypillinen Portugaliin muuttanut eläkeläinen. Makkonen muutti viime marraskuussa Helsingistä Portugaliin tavoittelemaan eläkkeelleen nollaveroa. Tuolloin hän oli 68-vuotias.

Eläkeikään päässeiden tai sitä lähenevien suomalaisten määrä Portugalissa moninkertaistui viime vuonna, kun tieto nollaverosta tavoitti heidät.

Suurin osa Portugaliin muuttaneista oli Helsingistä (32 henkeä), Espoosta (19 henkeä) ja Tampereelta (7 henkeä), kertovat Tilastokeskuksen maahanmuuttotilastot.

Makkonen on ollut luottamustehtävissä muun muassa Rakennusteollisuuden hallituksessa ja Teollisuuden Työnantajien hallituksessa eli nykyisessä Elinkeinoelämän keskusliitossa. Vuoteen 1994 asti hän oli rakennusyhtiö Hakan toimitusjohtaja. Nykyään Makkonen istuu pörssiyhtiö Rapala VMC:n hallituksessa.

Makkonen on ollut työssään hyvätuloinen, mikä on johtanut myös suureen työeläkkeeseen. Eläketurvakeskuksen tilastojen mukaan Portugalin suomalaiset saivat viime vuonna keskimäärin 3 484 euron eläkkeen, mikä on yli kaksi kertaa niin paljon kuin 1 588 euron keskieläke.

Suomesta Portugaliin tilitettävien eläkkeiden määrä kasvoi 42 prosenttia vuodesta 2013.

Aiempina vuosina keskieläkkeen koko on pysynyt paikallaan noin 2 000 eurossa.

Eero Makkonen
Eero Makkonen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat