Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin etsit lemmikille hoitolan

Talous
 
Näin sujuu koirahotellin päivä
Näin sujuu koirahotellin päivä
Koirahoitoloiden määrä Suomessa kasvaa samaa vauhtia kuin koirien määräkin lisääntyy. Kaikilla ei ole mahdollisuutta viedä lemmikkiään lomamatkan ajaksi hoitoon sukulaisille tai tuttaville. Apu löytyy silloin hoitolasta. HS tutustui yhden koirahoitolan päivään. Toimittaja: Pauliina Grönholm, Kuvaaja: Katarina Sällylä, leikkaus: Jani Viskari

1. Varaa ajoissa

Hoitoloiden toiminta on hyvin sesonkiluonteista. Kiireisimpinä lomaviikkoina suosituimmista hoitoloista paikan voi joutua varaamaan kuukausia etukäteen.

2. Kysele suosituksia
Puskaradio toimii parhaiten. Kysele suosituksia tutuilta tai etsi kommentteja sosiaalisesta mediasta. Kysy, miten lemmikki on käyttäytynyt, kun omistaja on hakenut sen kotiin. Onko eläin ollut iloinen ja reipas?

3. Mitä maksaa?

Hoitovuorokauden hinnat vaihtelevat 20–47 euron vuorokausihinnan välillä koiran koosta riippuen. Pidempiaikaisesta hoidosta ja useammasta lemmikistä saa tavallisesti alennusta.

4. Selvitä ruokinta ja ulkoilu
Koirat kaipaavat ennen kaikkea päivärytmin säilyttämistä ennallaan. Selvitä, kuuluuko palveluun ulkoilutus hihnassa. Monissa paikoissa koiria ei ulkoiluteta, vaan ne ulkoilevat itsekseen tarhoissa, ja lenkityksen saa lisähinnasta. Tavallisesti koiralle syötetään sen omaa ruokaa, mutta joissain paikoissa ruoka kuuluu hintaan. 

5. Lisäpalvelut maksavat
Perushoidon, ulkoilun ja ruokailun lisäksi moni paikka tarjoaa lisäpalveluita, kuten trimmausta, koulutusta tai kuljetusta. Kolmen päivittäisen ulkoilukerran päälle voi ostaa lisälenkkejä. Puolen tunnin lenkki metsässä voi maksaa 20 euroa.

6. Kodinomainen vai häkki?
Useimmissa suomalaisissa hoitoloissa koiria pidetään häkeissä. Koiralle se ei välttämättä ole huono vaihtoehto. Kaikki koirat eivät tule toimeen toisten kanssa. Osa omistajista suosii kuitenkin kodinomaista ympäristöä.

7. Käy tutustumassa

Hoitolaan kannattaa käydä tutustumassa oman koiransa kanssa, mikäli se on mahdollista. Näin paikka on koiralle tuttu etukäteen. Samalla saat yleiskuvan paikasta. Tilan kuuluu olla siisti ja lämmin, mutta ei liian kuuma. Hoitajankin olemukseen kannattaa kiinnittää huomiota: kuinka hän esittelee paikan toiminnan ja miten hän kohtaa koiran?

8. Tee hoitosopimus
Hoitolajaksosta tulee tehdä hoitosopimus, johon kirjataan kaikki olennainen tieto lemmikistä: ruokinta, allergiat ja sairaudet, lääkitys, ongelmakäytös sekä tottumukset. Hoitosopimukseen kannattaa kirjata myös varayhteyshenkilö, eli kuka saa päättää koiran asioista, jos jotain sattuu.

9. Huolehdi lemmikin madotuksesta ja rokotuksista
Madota lemmikkisi ennen hoitoon viemistä ja huolehdi, että rokotukset ovat kunnossa. On suositeltavaa, että koiralla on voimassaoleva nelosrokote. Koira ei saa sairastaa hoitoon tuotaessa tarttuvaa tautia. Sen sijaan muiden sairauksien hoito onnistuu tavallisesti lisäpalveluna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat