Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koiraparkit saapuivat Suomeen

Portugalinpodengo Jazzi sai koiraparkista helpotusta yksinoloon

Talous
 
Katarina Sällylä HS
Hoitajaharjoittelija Tanita Kuosmanen leikittää venäjäntoy Piuta. Portugalinpodengo Jazzi, kleinspitz Nooa ja kääpiösnautseri Siiri seuraavat.
Hoitajaharjoittelija Tanita Kuosmanen leikittää venäjäntoy Piuta. Portugalinpodengo Jazzi, kleinspitz Nooa ja kääpiösnautseri Siiri seuraavat. Kuva: Katarina Sällylä HS

Suomessa moni koira joutuu olemaan pitkiä aikoja yksin omistajien käydessä töissä. Ruotsissa moni vie koiransa koirapäiväkotiin.

Nyt koirapäiväkodit ovat pikkuhiljaa rantautumassa myös Suomeen.

Kaisa Erola avasi koiraparkki Touhun ja tirsan Helsingin keskustaan maaliskuussa.

Touhussa ja tirsassa ei ole häkkejä, vaan koirat oleskelevat yhdessä kodinomaisessa tilassa. Siksi parkkiin ei voi ottaa toisille koirille aggressiivisia yksilöitä.

"Tarvittaessa tiloja voidaan jakaa esimerkiksi väliseinällä, jos koirat eivät tule toimeen keskenään", Erola kertoo.

Toistaiseksi päiväkodissa on ollut melko väljää. Tieto kulkee pitkälti suusta suuhun koiranomistajien välillä.

Katarina Sällylä HS
Portugalinpodengo Jazzi leikkii pallolla.
Portugalinpodengo Jazzi leikkii pallolla.

Yksi kanta-asiakkaista on Mai Allon omistama hieman yli vuoden ikäinen portugalinpodengo Jazzi. Allo ja hänen poikaystävänsä ovat molemmat päätoimisia opiskelijoita, mutta he saivat kesäksi kesätöitä, eivätkä halunneet jättää Jazzia yksin liian pitkäksi aikaa.

"Jazzilla on vaikeuksia jäädä yksin, minkä vuoksi koiraparkki on ollut korvaamaton apu. Koira on iltaisin tyytyväinen ja väsynyt, jolloin yksinoloakin on voitu illalla harjoitella ilman, että se muuttuu liian ahdistavaksi", Allo kertoo.

Alkuun Jazzi oli koiraparkissa päivittäin. Päiväkotireissujen ansiosta yksinolokin on alkanut sujua, ja kertoja parkissa on harvennettu.

Opiskelijan kesäansioista koiranhoito lohkaisee ison palan. Hoitopäivä koiraparkissa maksaa 30 euroa päivältä tai 130 euroa viikolta. Alennusta saa, mikäli koira on hoidossa useammin.

"Halusimme satsata tähän ja päästä yksinolo-ongelmasta eroon heti, emmekä murehtia 15:tä vuotta, miten koira selviää yksin kotona", Allo kertoo.

Korjattu 5.8. klo 23.40: Kirjoituksen aiemmassa versiossa mainittiin virheellisesti, että Ruotsissa laki kieltäisi koiran jättämisen yli kuudeksi tunniksi yksin. Näin ei ole, vaan Ruotsin laissa on ainoastaan yleisiä määräyksiä eläinten hyvinvoinnista.

Katarina Sällylä HS
Kääpiösnautseri Siiri ei tällä kertaa innostu muiden leikeistä.
Kääpiösnautseri Siiri ei tällä kertaa innostu muiden leikeistä.

Katarina Sällylä HS
Hoitajaharjoittelija Tanita Kuosmanen ulkoiluttaa borderterrieri Jerryä ja kleinspitz Nooaa. Koiraparkin ohjelmaan kuuluu ulkoilu kerran päivässä.
Hoitajaharjoittelija Tanita Kuosmanen ulkoiluttaa borderterrieri Jerryä ja kleinspitz Nooaa. Koiraparkin ohjelmaan kuuluu ulkoilu kerran päivässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat