Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fortumin osakkeet kelpaavat nyt piensijoittajille

Talous
 

Valtion puoliksi omistaman energiayhtiön Fortumin osake on alkanut kiinnostaa piensijoittajia, jotka tekevät kauppaa nettipalvelujen kautta, kertoo osakkeiden online-välitystä tarjoava Nordnet.

Yksityissijoittajien eniten käyttämien viiden nettivälittäjän kautta ostettiin heinäkuussa Helsingin pörssistä nettomääräisesti osakkeita 162 miljoonalla eurolla. Yli puolet eli 56 prosenttia oli Fortumia.

Nordnetin Suomen-maajohtaja Niklas Odenwall sanoo, että näin vahva ostojen keskittyminen on poikkeuksellista.

Odenwall uskoo kiinnostuksen taustalla olevan sen, että Fortumin osakkeiden hinta on maaliskuun jälkeen laskenut reilusti, noin 25 prosenttia. Osaketta pidetään nyt edullisena, ottaen huomioon, että se on iso ja vakaata tulosta tekevä yhtiö, joka maksaa hyvää osinkoa.

Edes Fennovoima- ja vesivoimahankkeiden mahdollinen kariutuminen ei säikytä nettisijoittajia.

Osakkeen kevään aikana tapahtuneen hinnan laskun takana taas ovat Odenwallin mukaan isot kansainväliset sijoittajat, joita epäilyttää Venäjä-riippuvuus. Sama ilmiö on nähty eräissä muissakin yhtiöissä.

Isoja sijoittajia on lisäksi karkottanut Fortumin alentunut tulostaso, mikä johtuu halvasta sähkön hinnasta päämarkkinoilla Pohjoismaissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat