Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Migrit korostaa nyt Fennovoiman suomalaisuutta

Professori: Migritin avulla pelattiin ehkä hankkeelle lisäaikaa

Talous
 

Fennovoimasta vetäytynyt kroatialaisyhtiö Migrit Solarna Energija painottaa nyt hankkeen suomalaisuutta.

Yhtiö kommentoi ydinvoimalahankkeen käänteitä lyhyellä tiedotteella.

Migrit kertoo saaneensa tiedon siitä, että ydinvoimalahankkeeseen osallistujat ovat "yksinomaan suomalaisia yrityksiä" ja että "hanke on suunnattu yksinomaan Suomen markkinoille". Yhtiö kertoo lyhyesti myös omasta roolistaan.

"Migrit-ryhmä painottaa jälleen kerran, että olemme täyttäneet kaikki vaatimukset hankkeeseen osallistumiseksi, ja jatkamme investointimahdollisuuksien etsimistä ja kehittämistä eurooppalaisissa energiahankkeissa, joissa vähennetään CO2-päästöjä."

Migrit nousi julkisuuteen kesäkuussa, kun siitä tuli omistajaehdokas Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen. Venäläisrahoitteinen Migrit ei kuitenkaan täyttänyt työ- ja elinkeinoministeriön vaatimuksia. HS ei tavoittanut Migritin edustajia kommentoimaan asiaa.

HS:n tietojen mukaan Migrit Solarna Energijan taustalla vaikuttaa venäläinen oligarkki Mihail Šišanov ja hänen omistamansa rakennusyhtiö Inteko.

Energiapolitiikan asiantuntija, valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaari sanoo, ettei hanke "suinkaan ole täysin kotimainen".

"Rosatomilla on iso siivu omistusosuuden kautta, se on laitetoimittaja, ja todennäköisesti myös uraani tulee Venäjältä", Ruostetsaari kertoo.

Hänen mukaansa Migritin avulla on saatettu hankkia lisäaikaa, jotta energiayhtiö Fortum saadaan mukaan. Ruostetsaaren mielestä Migrit oli alusta pitäen "epäuskottava".

"Nakkikioski oli ostamassa makkaratehdasta."

Fennovoima on jättänyt hakemuksen uuden ydinvoimalan rakentamisluvasta Pyhäjoelle. Yhtiön omistavat suomalainen Voimaosakeyhtiö SF sekä Venäjän valtion omistaman Rosatomin tytäryhtiö.

Rosatomin ensimmäinen varapääjohtaja Kirill Komarov kertoi keskiviikkona konsulttiyhtiön välittämässä sähköpostiviestissä, että "tehdyt päätökset todistavat suomalaisen ydinvoimalahankkeen kaupallisen kiinnostavuuden, turvallisuuden ja varmuuden uuden suomalaisen ydinvoimalahankkeen onnistumisesta".

"Olemme iloisia, että uudet teollisuusyritykset ovat liittyneet mukaan hankkeeseen ja että Suomen hallitus jatkaa rakentamisluvan käsittelyä", Komarov toteaa viestissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat