Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakentamislupa ratkeaa kahdessa vuodessa

Talous
 

Seuraavaksi viranomaiset alkavat tutkia ja käsitellä Fennovoiman lupahakemusta. Noin kahden vuoden kuluttua asia on kypsynyt valtioneuvoston ratkaistavaksi.

Myönteinen päätös tarkoittaisi varsinaisten rakennustöiden aloittamista. Alustavat työt ovat tosin jo alkaneet Pyhäjoella, ja ne saavat jatkua, mutta eivät rajoituksetta.

Turvallisuusasioihin keskittyvä rakentamisluvan käsittely on aito selvittelytilanne, joka voi päätyä kahden vuoden kuluttua hylkäävään päätökseen. Laki määrittää runsaasti yksityiskohtaisia vaatimuksia ja ehtoja, jotka hakijan on täytettävä.

Tärkein selvittelijätaho kahden seuraavan vuoden aikana on Säteilyturvallisuuskeskus Stuk. Poliittisesta väännöstä siirrytään nyt teknisiin ja turvallisuuskysymyksiin.

Ydinenergialaki määrittää, että alustavia töitä saa tehdä mutta mitään peruuttamatonta ei. Alue pitää pystyä ennallistamaan.

Radioaktiivisen jätteen loppusijoitusratkaisun ei tarvitse lain mukaan olla yksityiskohtaisesti selvitettynä ennen rakentamisluvan myöntämistä.

Mikäli Fennovoiman hanke etenee suunnitellussa aikataulussa, yhtiö aloittaa jätteen loppusijoittamisen vasta 2070-luvulla.

Fennovoiman kohdalla eduskunta asetti erityisehdon. Yhtiön pitää ensi kesään mennessä jättää periaatteellinen selvitys loppusijoituksesta. Käytännössä tämä tarkoittaa selvitystä siitä, tekeekö yhtiö oman sijoitusalueen vai onnistuuko se pääsemään mukaan Posivan sijoitustiloihin Olkiluodossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat