Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköautoyhtiö Tesla teki huimasti tappiota

Tesla myy yhä enemmän sähköautoja, mutta edelleen tappiolla

Talous
 
Teslan Model X on viivästynyt.
Teslan Model X on viivästynyt.

Sähköautoja valmistava yhdysvaltalainen Tesla ilmoitti torstaina uuden automalli Model X:n valmistamisen alkavan ennakoitua hitaammin, kertoo talouslehti Financial Times.

Model X on nykyistä S-mallia tilavampi, perheille suunnattu auto. Katumaasturimaiset autot ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja etenkin Yhdysvalloissa. X-mallin piti alun perin tulla markkinoille jo vuoden 2013 lopussa.

Teslan myyntimäärät ovat silti kasvussa. Huhti–kesäkuussa Tesla toimitti 11 532 kappaletta Model S -autojaan myyntiin. Kyseessä on jälleen kerran uusi ennätys. Maailmanlaajuisesti Teslojen myynti kasvoi 30 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen. Euroopassa myynti kasvoi yli 50 prosenttia. Suomeen on rekisteröity noin 150 teslaa.

Yhtiö kuitenkin varoitti torstaina, että yritys saattaa jäädä myyntitavoitteistaan tänä vuonna. Tesla oli ennustanut myyntinsä tänä vuonna olevan 55 000 ajoneuvoa, mutta nyt yhtiö arvioi myynnin jäävän 50 000–55 000 kappaleeseen.

Model X:n valmistuksen on määrä käynnistyä syyskuussa.

"Model X on erityisen haastava auto rakentaa. Se voi olla jopa maailman vaikein auto rakentaa, mutta se on hämmästyttävä ajoneuvo, ja uskon sen lyövän ihmiset ällikällä", Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk sanoi Financial Timesin mukaan.

Lehden mukaan analyytikot uskovat Teslan saavuttavan Model X:n myötä koko vuoden myyntitavoitteensa.

Vaikka Tesla myy enemmän autoja kuin koskaan, se tekee valtavasti tappiota. Uutistoimisto Reutersin mukaan Tesla tekee yhtä valmistamaansa autoa kohti tappiota noin 13 700 euroa. Vaikka automyyntiä on ollut 955 miljoonalla dollarilla, Tesla teki vuoden toisella neljänneksellä tappiota 184 miljoonaa dollaria.

Yhtiön tappiot johtuvat osin suurista investoinneista. Se on muun muassa rakentamassa akkutehdasta Nevadaan. Mahdollisesti suurin rahareikä tällä hetkellä on Teslan uuden tila-auton loppusuoralla oleva kehitys sekä muut uuden mallin lanseeraamiseen liittyvät menoerät.

Musk kertoi torstaina, että osakeanti voisi olla yksi mahdollisuus pääoman kasvattamiseksi, vaikka luonnehtikin yhtiönsä rahoitustilannetta "mukavaksi".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat