Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina suunnittelee ylimmän pörssivalvojan vaihtamista

Johtajasta tuli pörssikuplan ja sen puhkeamisen syntipukki

Talous
 

Kiinan kommunistinen puolue on alkanut etsiä uutta johtajaa maan arvopaperimarkkinoita valvovalle viranomaiselle CSRC:lle, kertovat uutistoimisto Reutersin lähteet.

Kiinan johdossa ollaan tyytymättömiä siihen, miten nykyinen puheenjohtaja Xiao Gang hoiti markkinoiden hurjan nousun alkuvuonna ja kesäkuussa alkaneen romahduksen. Monien kriitikoiden mielestä osakemarkkinoiden ylikuumenemista talven ja kevään aikana ei yritetty laisinkaan hillitä.

Kiinalaisyritysten osakkeiden hinnat enemmän kuin kaksinkertaistuivat viime syksyn jälkeen. Kesäkuun lopussa alkaneen romahduksen aikana ne halpenivat yli 30 prosenttia kolmessa viikossa.

Viranomaiset yrittivät hillitä laskua muun muassa perustamalla erityisen rahaston ostamaan osakkeita. Suuria osakevälittäjiä myös kiellettiin myymästä osakkeita, osakkeiden lyhyeksi myyminen kiellettiin ja satojen yritysten osakkeiden kaupankäynti keskeytettiin useiksi päiviksi. Toimia on pidetty sijoituspiireissä kömpelöinä.

Shanghain ja Shenzhenin pörssien kiinalaisosakkeita voivat pääsääntöisesti omistaa vain kiinalaiset. Hallinto on kuitenkin myöntänyt useille länsimaisille pankkiiriliikkeille luvan käydä kauppaa pörsseissä.

Xiaon kausi pörssivalvojan johdossa päättyisi vasta vuonna 2018. Reutersin mukaan ei ole varmaa, vaihdetaanko hänet ennen aikojaan vai ei. Hallinnossa pelätään potkujen lisäävän entisestään markkinoiden epävakautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat