Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wärtsilä nosti Jaakko Eskolan konsernijohtajaksi

Edeltäjä Björn Rosengren lähtee ruotsalaiseen Sandvikiin

Talous
 
Jaakko Eskola
Jaakko Eskola

Laivamoottoreita ja voimaloita valmistava Wärtsilä nimitti maanantai-iltana uudeksi konsernijohtajaksi diplomi-insinööri Jaakko Eskolan, 57.

Aiemmin illalla ruotsalainen kaivosteknologia- ja rakennusyhtiö Sandvik vahvisti huhut, että Wärtsilän nykyinen toimitusjohtaja Björn Rosengren on nimitetty konsernin toimitusjohtajaksi. Sandvikia tähän asti johtanut Olof Faxander sai potkut.

Wärtsilä löysi siis uuden pomon harvinaisen nopeasti. Usein hakuprosessi kestää kuukausia.

"Kaikki päätökset on tehty tänään, vaikka aavistuksia on tietysti ollut jo aiemmin. Mutta me olemme pitäneet tärkeänä Wärtsilässä, että seuraajakysymykset on hyvin mietitty. Se on mielestäni hallituksen tärkeimpiä tehtäviä", Wärtsilän hallituksen puheenjohtaja Mikael Lilius sanoo.

"Tiesimme siis kenet nimitetään johtoon, jos Rosengren lähtisi."

Melko harvoin suuren pörssiyhtiön uusi johtaja löytyy talon sisältä. Liliuksen mukaan Eskolan valinnassa painoivat erityisesti hänen hyvät kontaktinsa ja asiantuntemuksensa Aasian markkinoilla sekä pitkä ura Wärtsilässä.

"Paikallinen läsnäolo on Aasian markkinoilla keskeinen menestystekijä. Hän on ollut meidän kasvomme siellä. Ja niin kuin me tiedämme, siellä ne laivat nykyään enimmäkseen rakennetaan. Eskola on myös johtanut kaikkia Wärtsilän liiketoimintoja", Lilius sanoo.

Eskola on toiminut Wärtsilässä eri tehtävissä 17 vuotta. Viimeksi hän johti laivamoottoreita tekevää Marine Solutions -yksikköä. Hän oli myös Rosengrenin varamies. Ennen Wärtsilää Eskola toimi rahoitusalalla. Hän aloittaa konsernijohtajana marraskuun alussa.

Wärtsilä etsii nyt laivamoottoreille uutta johtajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat