Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neljä puhelinta ekaluokkalaisen ja asiantuntijantestissä

Ensimmäiselle luokalle menevä Vappu Vallinkoski ja Pelastakaa Lapset ry:n digitaalisen median asiantuntija Veera Uusoksa arvioivat neljä puhelinta, joita on operaattoreiden mukaan ostettu erityisesti lasten ensimmäisiksi puhelimiksi. Testaajien piti soittaa, tallentaa numero, lähettää tekstiviesti ja ottaa kuva. Näiden tehtävien lisäksi testaajat saivat vapaasti tutkia laitteita. Vappu Vallinkoski on aiemmin käyttänyt satunnaisesti vanhempiensa iPhoneja. Hän osaa lukea ja kirjoittaa.

Talous
 
Anu Vallinkoski
Nokia Lumia 635 Elli Airaksisen kädessä
Nokia Lumia 635 Elli Airaksisen kädessä

Nokia Lumia 635, hinta noin 99 euroa
Vallinkoski: Tehtävien tekeminen sujuu hyvin, hymiötkin löytyvät. Vappu innostuu tutkimaan puhelinta ja löytää Mix Radio -sovelluksen, jolla voi kuunnella musiikkia ilman nettiä. Moitteita kännykkä saa suuresta koosta.
Uusoksa: Aika painava puhelin, mutta vaikuttaa kestävältä. Käyttöliittymässä on paljon tavaraa ja säätömahdollisuuksia.
Vappu Vallinkosken suosikki

Nokia 225, hinta noin 49 euroa
Vallinkoski: Testipuhelimista selvästi hankalin käyttää. Vappu etsii käynnistysnappia pitkään ja yrittää painella näyttöä. Näppäimistön käyttäminen osoittautuu vaikeaksi. Tehtävissä apu on tarpeen tämän tästä. Kiitosta puhelin saa pienuudesta.
Uusoksa: Logiikka on hankala. Tulee paljon hetkiä, jolloin täytyy miettiä, miten tämä nyt oikein tehdään. Näppäimet ovat vähän jäykät. Kameralla otettujen kuvien jakaminen ja poistaminen on näppärää. En ostaisi nettikäyttöön, mutta jos soittaminen riittää, niin puhelin on ok. Pieneen käteen sopiva ja kevyt.

Huawei Ascend Y330, hinta noin 49 euroa
Vallinkoski: Tekstiviestin lähettäminen luonnistuu Huaweilla helpoiten. Sen sijaan puheluun vastaamista ensikertalainen joutuu miettimään jonkin aikaa. Tottumattomalle käyttäjälle miettimisaika on lyhyt, näyttö pimenee varsin nopeasti. Säätömahdollisuutta ei löytynyt vanhempienkaan voimin. Kevyt ja pieni.
Uusoksa: Käyttöliittymä on selkeä. Puhelin tuntuu kivalta kädessä. Vaikuttaa kestävältä. Hinnan ja laadun suhde on kohdallaan.
Veera Uusoksan suosikki

Samsung Galaxy J1, hinta noin 89 euroa
Vallinkoski: Soittaminen ja kuvien ottaminen helppoa. Selkeät symbolit helpottavat käyttöä. Välillä ruudulle pompahtavat kirjalliset ohjeet ovat seitsenvuotiaalle vaikeita ymmärtää.
Uusoksa: Isokokoinen ja vähän hankala pieneen käteen. Käyttöliittymä on selkeä.

 

Puhelimien hinnat vaihtelevat liikkeittäin.

Nokia 225 Pyry Lähdeksen kädessä
Nokia 225 Pyry Lähdeksen kädessä
Huawei Ascend Y330 Vappu Vallinkosken kädessä
Huawei Ascend Y330 Vappu Vallinkosken kädessä
Samsung Galaxy J1 Santeri Sonnisen kädessä
Samsung Galaxy J1 Santeri Sonnisen kädessä
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat