Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sampo lopetti osakeriskin lisäämisen

Ennätystuloksen tehnyt finanssiyhtiö kärsi matalista markkinakoroista

Talous
 
Markku Ulander Lehtikuva
Konsernijohtaja Kari Stadigh ilmoitti keskiviikkona, että hän ei osallistu palkanalennustalkoisiin.
Konsernijohtaja Kari Stadigh ilmoitti keskiviikkona, että hän ei osallistu palkanalennustalkoisiin. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Ennätystuloksen tehnyt finanssikonserni Sampo on lopettanut tältä erää osakeriskin lisäämisen sijoitussalkussaan. Osakkeiden kurssit ja Sammon osaketuotot nousivat hyvin alkuvuodesta, mutta molemmat kääntyivät laskuun loppukeväästä.

"Sammon riskihalukkuus huomioiden meidän osakepainomme ovat niin korkeat kuin ne voivat olla. Emme ole vielä vähentäneet osakepainoa, mutta emme ole osakepainoa myöskään lisäämässä", konsernijohtaja Kari Stadigh kertoi Sammon näkemyksistä keskiviikkona.

Suuret sijoittajat ovat varoitelleet pörssiosakkeiden kalliista hinnoista pitkin kevättä. Suomen pörssin suurin sijoittaja Ilmarinen kertoi tiistaina, että yhtiö alkoi keväällä varovasti myydä osakkeitaan.

Sammon noin 19 miljardin euron sijoitussalkussa osakkeiden osuus on noin 19 prosenttia eli noin 3,6 miljardia euroa. Ilmarisen 36 miljardin euron salkussa osakkeita on 37 prosenttia eli vajaalla 14 miljardilla eurolla.

Osakekurssit ovat nousseet lähinnä sen vuoksi, että korot ovat olleet poikkeuksellisen matalalla. Sijoittajat ovat tämän vuoksi hakeneet tuottoja osakkeista.

"Osakkeet ovat luonnollinen sijoituskohde, kun korot ovat matalalla. Jossain vaiheessa tietenkin me näemme korkojen nousevan", Stadigh ennustaa.

Nyt Sampo kärsii matalista koroista, koska sen sijoitussalkusta valtaosa on korkosijoituksissa.

Sammon tulos huhti–kesäkuussa oli kaikkien aikojen paras. Se oli 528 miljoonaa euroa, kun vastaavaan aikaan viime vuonna tulosta tuli 465 miljoonaa euroa.

Koko alkuvuoden tulosta rasittivat harvinaisen monet kertaluontoiset erät. Yksi niistä oli noin 96 miljoonan euron täydennys, jota Sampo joutui maksamaan takuutuottoisten henki- ja eläkevakuutusten ottajille.

He ovat tehneet Sammon kanssa sopimuksen, jonka mukaan yhtiö maksaa heidän sijoituksilleen 4,5 prosentin tai 3,5 prosentin koron vuodessa.

Suomen taloustilanteesta huolissaan oleva Stadigh ei lämmennyt muiden johtajien palkanalennustalkoille.

Stadighin mukaan hänen palkastaan puolet riippuu Sammon tuloksesta ja osakekurssista, minkä vuoksi hän ei voi alentaa palkkaansa omistajien kärsimättä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat