Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan talous kasvoi yllättäen – riemuun ei silti aihetta

Talous
 

Kreikka näyttää välttäneen taantuman, sillä maan talous kääntyi keväällä yllättäen kasvuun poliittisesta myllerryksestä ja maan euroeron uhkasta huolimatta. Huhti-kesäkuussa maan bruttokansantuote kasvoi 0,8 prosenttia tammi–maaliskuusta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Luku on huomattavasti suurempi kuin mitä analyytikot ennustivat. Esimerkiksi uutistoimisto Bloombergin analyytikot ennakoivat 0,5 prosentin supistumista.

Reutersin mukaan torstaina julkaistuista tiedoista ei selviä, miten kasvu on syntynyt, mutta analyytikot arvioivat matkailun piristäneen taloutta. Myös yksityinen kulutus ja teollisuustuotanto ovat yllättäen pitäneet pintansa.

Kreikan tilastokeskus tarkensi myös tammi-maaliskuun lukuja. Maan bruttokansantuote pysyi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ennallaan. Aikaisemman tiedon mukaan talous olisi supistunut 0,2 prosenttia viime vuoden loka-joulukuusta.

Kreikka on neuvotellut kuukausia kansainvälisten lainoittajien kanssa, minkä aikana talousahdinko on syventynyt. Luvuissa ei vielä näy se, miten Kreikan pankkien kolme viikkoa kestänyt sulkeminen kesäkuun lopussa on vaikuttanut talouteen. Maa joutuu lisäksi tekemään kovia budjettileikkauksia, jos se haluaa kolmannen, noin 85 miljardin euron, lainaohjelman.

Talouslehti Wall Street Journalin mukaan Kreikan talouden odotetaankin kutistuvan tänä vuonna noin 2,3 prosenttia. Taantuman uskotaan jatkuvan myös ensi vuonna, jolloin supistuminen olisi 1,3 prosenttia. Ennusteiden mukaan Kreikka lähtisi nousuun vuonna 2017, jolloin talous kasvaisi 2,7 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat